Nou serviciu telefonic dedicat refugiaților ucraineni, dezvoltat de mai multe instituții din Cluj

0

Mai multe insituții publice, asociații profesionale și organizații neguvernamentale clujene își pun în comun resursele și cunoștințele pentru crearea unui call center, la care poate apela orice persoană care solicită azil sau alte forme de protecție în România. Serviciul va fi disponibil de vineri, 11 martie. 

Organizația “Vă ajutăm din Cluj” lansează campania “Ajutăm Ucraina”, prin care voluntarii vorbitori de ucraineană și rusă vor oferi servicii de traducere în timp real și asistență în diferite situații cu care se pot confrunta cetățenii ucraineni care au fugit din calea conflictului armat.

Oportunitate de voluntariat pentru vorbitorii de ucraineană și rusă

De asemenea, voluntarii vor avea responsabilități precum înregistrarea cererilor de cazare gratuită în județ, a cererilor de asistență juridică, a celor pentru asistență farmaceutică și stomatologică, respectiv oferirea de informații cu privire la transport.

La momentul actual, sunt 15 voluntari vorbitori de ucraineană/română și 25 de voluntari vorbitori de rusă/română. Cei care doresc să se alăture campaniei se pot înscrie pe platforma ajutam.civicsuport.ro.

Call center-ul poate fi apelat la numărul de telefon 0364 406 518.

VEZI ȘI:

Emil Boc: “Putin nu poate fi lăsat să ne oblige să trăim așa cum dorește”

Reportaj: Speranța pentru refugiații ucraineni începe la granița României

Primăria Baciu a pregătit o unitate de cazare cu 20 de locuri pentru refugiați din Ucraina