Shopping sustenabil pentru clujeni: o tonă și jumătate de haine este disponibilă

0

Târgul ReClothing, care se desfășoară în incinta centrului comercial din cartierul Gheorgheni, Iulius Mall, între 21 și 23 mai, aduce în atenția cetățenilor clujeni un nou concept de reciclare a hainelor. O tonă și jumătate de haine va fi disponibilă pentru vânzare, iar hainele care nu își găsesc noi proprietari, vor fi donate.

Târgul ReClothing susține și o cauză socială. De această dată, din banii strânși în urma desfășurării târgului caritabil, va fi ajutat Antoniu, un adolescent orfan din Baia Mare, olimpic național la fizică. Prețurile încep de la 10 lei.

Proiectul ReClothing a reușit să colecteze 1,5 tone de haine în doar 10 zile, în urma
unei campanii de colectare dedicată clujenilor. Acum, hainele iau altă formă, iar primul pas este un târg caritabil la Iulius Mall. O altă parte semnificativă din cantitatea colectată va fi donată unor persoane aflate în nevoie.

Ideea de bază a inițiativei târgului este aceea de a demonstra publicului că hainele nu trebuie să ajungă la gunoi, ci pot fi cu ușurință refolosite. Un european aruncă, în medie, 12 kilograme de textile în fiecare an, iar domeniul textil se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume.

Vezi și:

Clujenii, îndemnați să doneze haine pentru a face diferența într-o nouă campanie ReClothing

Proiectul clujean ReClothing, premiat la nivel european – A concurat cu proiecte din Finlanda, Germania și Elveția

banner