Sinteză: Cum își caută românii pe Internet oportunități pentru vacanță – Câți vor să vină la Cluj

0

Românii se bucură de începerea sezonului estival și își programează vacanța sau concediul în destinațiile preferate din țară. Astfel, în perioada iunie – august, solicitările pentru unitățile de cazare cresc de până la patru ori față de restul anului. Astăzi, în cadrul OLX, cel mai mare site de anunțuri generaliste din țară, sunt aproape 100.000 de utilizatori unici, pe lună, în căutare de servicii de cazare, potrivit ClujToday.ro.

Pentru turiști, opțiunile sunt din ce în ce mai diverse, atât pentru destinații, cât și pentru unitățile de cazare sau facilitățile incluse, iar cererile cresc cu cât se apropie mai mult mijlocul verii, sezonul de vârf.

Vacanțele pe litoral sunt în continuare cele mai populare alegeri pentru români, atât din punct de vedere al stațiunilor de interes, cât și al facilităților căutate. Conform statisticilor OLX, anul trecut, cele mai populare stațiuni, în perioada iunie – septembrie, au fost: Eforie cu 134.054 de solicitări, Constanța cu 81.660 de solicitări, dar și Mangalia cu 38.239 de solicitări sau Năvodari cu 33.572 solicitări.      

Odată cu vacanțele de pe litoral, turiștii sunt curioși să exploreze și orașe din țară, iar cele mai căutate sunt: Cluj-Napoca cu 85.293 solicitări în 2022, Iași cu 64.018 sau Sibiu cu 52.920. Utilizatorii optează mai ales pentru city break-uri locale cu opțiuni cazare în regim hotelier. Anul trecut, în cadrul OLX, au existat 62.382 de cereri pentru cazare în regim hotelier în întreaga țară.

Călătorii sunt atrași de natură, liniștea și temperaturile mai plăcute ce le regăsesc în stațiunile montane, cei mai mulți alegând destinația Brașov pentru zilele libere, cu 133.480 solicitări anul trecut, sau priveliștea unei cabane la munte ce a însumat 15.590 solicitări.

În cadrul categoriei Cazări – Turism, utilizatorii pot folosi filtrele de diferențiere pentru a facilita procesul de căutare a cazării potrivite și a crește rata de compatibilitate între gazde și turiști. Românii sunt interesați de cazări pet friendly, mese incluse sau o distanță mică față de zone de atracție.      

Facilitățile incluse în cadrul unei unități de cazare au devenit un factor determinant în decizia turiștilor de a alege destinația dorită. Aceștia sunt interesați de beneficii precum: ciubăr cu 11.617 căutări, jacuzzi cu 5.152 de căutări în platformă, sau piscină cu 3.512 căutări.

“Antreprenorii din turism sunt foarte activi pe platforma OLX, indiferent că vorbim de serviciile pe care le prestează sau oferte de cazare, iar perioada estivală este un moment esențial pentru afacerile lor. Odată cu creșterea accelerată a solicitărilor, vedem și o diversificare a ofertelor de cazare. În acest context, am introdus filtrele speciale pentru anunțurile din această categorie, care să răspundă nevoilor gazdelor și turiștilor și să faciliteze comunicarea între ei.” menționează Tina Popescu, manager pentru creștere în domeniul afacerilor al OLX România.

OLX, prin categoria Închirieri pe termen scurt (cazări – turism), facilitează căutările în platformă, pentru utilizatorii ce vor să își programeze concediul în perioada următoare. În cadrul acestei categorii, volumul de căutări, dar și de anunțuri s-a dublat în perioada iunie – august. Până la acest moment există peste 5.000 de utilizatori unici ce au postat anunțuri prin care promovează unitățile de cazare proprii.

banner