Soluție la problema canalizării din Țaga și Sucutard: stații noi de pompare a apei uzate

0

Consiliul Județean Cluj (CJC) va îmbunătăți funcționarea rețelei de canalizare menajeră existentă între localitățile clujene Țaga și Sucutard. Președintele instituției, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea amplasării, pe conducta de refulare, a trei noi stații de pompare a apei uzate. 

Alin Tișe: „Urmare a numeroaselor solicitări primite de la cetățenii din Sucutard, am
hotărât să finanțăm, cu suma de 500 de mii de lei, soluția tehnică propusă de reprezentanții Companiei de Apă pentru viabilizarea acestei rețele edilitare”.

În prezent, între cele două localități clujene există o conductă de canalizare, însă din cauza unor aspecte de ordin tehnic, apa uzată menajeră colectată de pe teritoriul satului Sucutard ajunge cu mare dificultate în stația de epurare a apei din Țaga.

Pentru rezolvarea acestei situații, experții Companiei de Apă „Someș” au propus amenajarea a trei stații de pompare, investiție finanțată de CJC din Fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), constituit în vederea finanțării acelor obiective de apă care nu au fost incluse în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

VEZI ȘI:

Compania de Apă Cluj anunță întreruperea furnizării de apă potabilă – Află în ce localități și care este orarul

Compania de Apă Someș extinde rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Locuitorii comunei Feleacu au rămas fără apă potabilă – află care sunt cauzele