Sondaj BestJobs: 16% din angajații din România sunt vaccinați

0

Mai mult de 16% din angajații români care au participat la un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, au declarat că au fost deja vaccinați împotriva COVID-19. Între timp, 37,1% dintre angajați au spus că se vor vaccina, potrivit Romania-Insider.com.

Majoritatea angajaților (47%) doresc să își facă vaccinul pentru ca vor să se întoarcă la o viață normală, fără restricții, și să îi protejeze pe cei dragi.

Patru din zece angajați consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 este eficientă, sigură și că este cea mai bună soluție pentru a pune capăt pandemiei. Alți 15% consideră că este doar o soluție temporară pentru a menține pandemia sub control, iar pentru 11%, este o șansă pentru economie să revină la normal și locurile de muncă să fie protejate. Între timp, aproximativ 31% consideră imunizarea în masă drept o campanie pentru profiturile producătorilor de vaccinuri.

Când vine vorba de cei care nu vor să se vaccineze, 20% au spus că au luat această decizie pentru că nu au acces la vaccin, sau vaccinul este foarte greu de accesat. Între timp, 16% nu consideră că această măsură de siguranță este eficientă, 14% se tem de efectele secundare, și 13% consideră că nu au suficiente informații despre efectele vaccinului.

Trei din cinci angajați români consideră că angajatorii ar trebui să faciliteze vaccinarea propriilor angajați, deoarece o implicare mai mare a companiilor în campania națională de vaccinare ar crește rata de vaccinare a populației, a relevat acest sondaj.

Întrebați cum ar putea ajuta angajatorul în acest sens, majoritatea angajațiilor au menționat un parteneriat cu un centru de vaccinare local (37%), discuții directe cu medicii, în special pentru cei care nu au încredere în procesul de vaccinare (24%), sau informații interne mai bune în rândul personalului companiei (prin postere, e-mailuri, buletine informative, etc.) despre beneficiile și riscurile vaccinării (21%).

banner