Speranțe pentru viitorul unuia dintre cele mai faimoase branduri ale Clujului

0

Unul dintre cele mai importante branduri ale Clujului, Imprimeria Ardealul, are șanse să fie salvat. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, pentru a-l schimba din funcție pe administratorul special al companiei. Schimbarea ar trebui să fie o simplă formalitate, câtă vreme statul român, prin Ministerul Culturii, deține sută la sută din capitalul social al companiei.

Ședința Adunării Generale a Acționarilor ar urma să aibă loc în data de 27 martie, de la ora 10.30. Imprimeria Ardealul face parte din Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, însă actualul administrator special a decis să o închidă, deși este singura sucursală care are profit.

Acest lucru nu poate fi acceptat, a declarat deputatul PSD, Cornel Itu, care susține decizia de schimbare a adminstratorului special. Cornel Itu este de părere că Imprimeria Ardealul a demonstrat că merită să fie salvată. De aceeași părere este și directorul imprimeriei clujene, Mircia Giurgiu. Cei doi au participat la o ediție a emisiunii România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner