Unde mergem în vacanță anul acesta – de unde luăm informații sigure

0

Românii nu renunță la concedii în această perioadă, în care pandemia de coronavirus încă este o amenințare pentru noi toți. O spun agențiile de turism care au înțeles dorința clienților de a ieși din localitățile lor, după trei luni de izolare și au conceput oferte speciale adaptate acestor timpuri.

Mihaela Călușer, CEO Wens Travel răspunde întrebărilor despre ce putem face în această vacanță, unde putem să mergem.

Cele mai multe oferte, anul acesta, sunt pentru destinații din România. Însă mulți români preferă în continuare Grecia, dar și călătorii cu mașina în Europa, în țările din apropiere.

De altfel, Uniunea Europeană încurajează turismul în interiorul Uniunii. A fost redeschisă și platfoma Re-open EU unde pot fi găsite informații actualizate asupra posibilităților de circulație, asupra regulilor, restricțiilor care sunt între țări.

Sunt 17 țări, în acest moment, din care se poate veni în România fără carantinare obligatorie. Din păcate, nu în toate 17 pot și românii să meargă fără să fie obligați să stea în aceast carantină. În Croația și Cipru, de exemplu, două dintre destinațiile de vară preferate ale românilor impun anumite restricții medicale, printre care și prezentarea unei adeverințe medicală care să nu fie mai veche de 72 de ore, care să ateste efectuarea unui test COVID-19 cu rezultatul negativ.

Pentru cei cu spirit de aventură, care preferă să se gospodărească singuri, există varianta de camping, atât la căsuțe și corturi, cât și cu rulota sau RV-ul. O tendință nouă în România (există doar 3-4 variante la noi) sunt glampingurile, adică campingurile de lux, care oferă mai multe facilități iubitorilor de natură. Și aceste glampinguri pot fi rezervate prin agenții de turism a mai spus Mihaela Călușer, de la Wens Travel.

banner