“Studenții” au spart gheața – ‘U’ Cluj obține primul succes în Superliga

0

Fotbaliștii Universității Cluj au învins luni, 12 septembrie, în deplasare, formația CS Mioveni, scor 0-1, în cea de-a zecea etapă a Superligii. Astfel, echipa antrenată de Eugen Neagoe înregistrează primul succes de la revenirea în prima ligă de fotbal și se află pe poziția a 14-a a clasamentului, cu șapte puncte obținute în cele zece meciuri disputate.  

Gazdele puteau deschide scorul încă din primele secunde ale partidei, după ce fundașul clujenilor, Denis Ispas, a pierdut mingea la marginea careului echipei sale. Gafa lui Ispas nu a fost totuși pedepsită, deoarece șutul atacantului Blerim Krasniqi a fost blocat de Florin Ilie. În minutul 26, oaspeții au avut prima mare ocazie de gol, Florian Haită a șutat puternic de la o distanță de 18 metri, iar execuția sa a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Iustin Popescu.

Patru minute mai târziu, același Ispas a făcut o altă gafă de amator. Fundașul ardelenilor a pierdut mingea la jumătatea terenului, astfel încât atacantul gazdelor, Alexandru Buziuc a scăpat singur spre poarta lui Plamen Iliev. Spre norocul lui Ispas, Buziuc s-a plimbat cu mingea la picior, iar fundașul clujenilor a reușit să îl ajungă din urmă și să îl deposedeze.

“Studenții” deschid scorul – Ely Fernandes, prima reușită a sezonului

În minutul 35, căpitanul Romario Pires a trimis, din jumătatea proprie, o centrare impecabilă în spatele apărării pentru Ely Fernandes, care a profitat de ieșirea neinspirată a lui Popescu și a reușit să îl depășească. Deși era singur în fața golului, atacantul clujenilor a lovit bara, însă, cu noroc, mingea a fost deviată în poartă. Până la finalul primei reprize, niciuna dintre formații nu a mai pus mari probleme la poarta adversă.

În debutul reprizei secunde, Marius Briceag putea dubla avantajul oaspeților, după ce a reluat cu capul o centrare foarte bună de la Ely Fernandes, însă portarul argeșenilor a interceptat mingea. În minutul 71, același Ely își putea trece în cont a doua reușită a jocului. Atacantul ardelenilor a scăpat singur cu Popescu, dar nu a reușit să îl dribleze pe acesta.

Plamen Iliev, decisiv pentru primul succes al Universității Cluj

La faza următoare, Mihai Lixandru a încercat de la distanță poarta lui Iliev, dar goalkeeper-ul clujenilor a reținut mingea. În minutul 85, Ștefan Vlădoiu, abia intrat pe gazon, putea închide meciul, după ce a scăpat singur cu Popescu, însă șutul său a trecut pe lângă poartă. Gazdele puteau egala dramatic în ultimul minut al prelungirilor, însă Iliev a respins un șut periculos la vinclul porții. Portarul clujenilor a fost decisiv și la faza următoare, când a interceptat o lovitură de cap în urma unei lovituri de colț.

În cele din urmă, arbitrul Radu Petrescu a fluierat finalul jocului și, astfel, Eugen Neagoe aduce prima victorie pentru ‘U’ Cluj, după revenirea acesteia printre cele mai bune echipe ale fotbalului românesc, într-un meci care aduce și primul eșec al lui Flavius Stoican ca antrenor principal al formației CS Mioveni.

Pentru elevii lui Neagoe, urmează, pe teren propriu, duelul cu formația Chindia Târgoviște, în cea de-a 11-a etapă din sezonul regulat al Superligii. Acesta va avea loc duminică, 18 septembrie, de la ora 18:30.

VEZI ȘI:

‘U’ Cluj, motivată să obțină prima victorie din Superliga – ce spune Neagoe despre noile transferuri?

‘U’ Cluj, învinsă în deplasare de Rapid București – decizie controversată a arbitrajului video

Eugen Neagoe, despre suspendarea echipei de pe Cluj Arena: “Nu știu dacă este o decizie corectă”