Târgul de carte Gaudeamus Radio România și-a deschis porțile, la Cluj-Napoca

1

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, revine, după doi ani în care pandemia a făcut imposibilă organizarea evenimentului, în format fizic, pentru toți iubitorii de carte. Persoane de toate vârstele s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, încă din deschiderea târgului, pentru a-și alege volumele preferate.

Târgul reunește peste 60 de participanți, adică edituri, distribuitori de carte românească și străină, jocuri educative și muzică. Au fost programate aproape 40 de sesiuni de lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitorii.

Emil Boc: “Educația și cultura stau la temelia unei societăți”

În deschiderea târgului a fost prezent și primarul Emil Boc, care a încurajat iubitorii de carte de toate vârstele să participe la Gaudeamus.

“În ADN-ul Europei există această credință. Și la Cluj cred că o vedeți și simțiți că respiră prin toți porii. […] Educația și cultura reprezintă un bun necesar, o investiție lipsită de grija falimentului și stă la temelia unei societăți democratice”, a precizat Emil Boc.

Evenimentul, ajuns în acest an la ediția cu numărul 21, este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Acesta se desfășoară în perioada 13 – 17 aprilie, în centrul medieval al orașului.

VEZI ȘI:

Concert Stradivarius pentru susținerea Filarmonicii din Chișinău

IL VOLO va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca pe 18 iulie 2022

Cât de serioasă este amenințarea nucleară a Rusiei?