Temperaturi de -15 grade, la Cluj-Napoca – vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

0

Reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie (ANM) au emis o atenționare cu cod galben de vânt și ninsoare, valabilă de vineri, 3 februarie, până duminică, 5 februarie, inclusiv în zona montană a județului Cluj. De asemenea, în ziua de duminică, temperatura va scădea brusc la Cluj-Napoca, astfel încât maxima va fi de -8 grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi înregistrate temperaturi de până la -15 grade Celsius.

“În intervalul menționat, temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă”, au anunțat reprezentanții ANM.

Cea mai mică temperatură prevăzută de institutul meteorologic va fi înregistrată în noaptea de luni, 6 februarie, spre marți, 7 februarie, atunci când termometrele vor putea indica chiar și -15 grade Celsius. Maxima de duminică va fi de -8 grade, în timp ce luni și marți valoarea acesteia va crește până la -6.

VEZI ȘI:

Cod Galben de vânt în mai multe județe din România – Clujul este și el pe listă

Avertizare ANM: Cod galben de inundații valabil până duminică pe râuri din Cluj

Cod galben de viscol – Temperaturile scad până la -12 grade