La TIFF 2023 se vor vedea seriale de Lars von Trier și Xavier Dolan – află ce subiecte abordează

0
Spitalul și fantomele lui: Exodul

Secțiunea Va urma a Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF (9 – 18 iunie 2023) oferă spectatorilor ocazia să urmărească pe marele ecran primele episoade sau sezoane complete ale unor seriale noi, prezentate în premieră națională. Selecția din 2023 propune opt titluri, printre care seriale regizate de Lars von Trier și Xavier Dolan, serii premiate la Berlinale și Canneseries, dar și titluri surprinzătoare din țări precum Iran sau Lituania.

Spitalul și fantomele lui: Exodul / The Kingdom Exodus (Danemarca), a treia parte a trilogiei horror cult regizată de Lars von Trier, a avut premiera în 2022 la Festivalul de Film de la Veneția și urmărește viața plină de supranatural a pacienților și personalului din secția de neurologie a spitalului Rigshospitalet din Copenhaga. Un organism enorm din carne și sânge s-a materializat pe coridoarele și în saloanele instituției, interferând cu destinele deja încercate ale celor care îl populează.

În acest sezon final al fenomenului care a debutat pe micile ecrane acum 28 de ani (primele două sezoane s-au văzut și la TIFF în 2006), von Trier se întoarce la o parte dintre personajele și poveștile originale, aducându-le în prezent cu și mai mult umor, și încă și mai mult grotesc. Toate cele 5 episoade vor fi prezentate la TIFF într-o proiecție-maraton unică, parte din Focus Nordic.

Noaptea în care Logan s-a trezit / The Night Logan Woke Up (Canada) este debutul în televiziune al multipremiatului regizor canadian Xavier Dolan. În octombrie 1991, un eveniment de nedescris zguduie un orășel din Quebec, bântuind o familie care încearcă să ascundă secrete întunecate.

Noaptea în care Logan s-a trezit

Treizeci de ani mai târziu, acestea încep să iasă la suprafață. Miniseria prezentată la Sundance reprezintă cea de-a șasea colaborare a lui Dolan cu actrița Anne Dorval, și prima oară când lucrează cu compozitorul Hans Zimmer. Spectatorii se vor putea bucura din plin de primele două episoade din cele cinci ale miniseriei, într-o proiecție unică la TIFF.

Pe lângă aceste două titluri, mai pot fi urmărite miniserii precum Arhitecta / The Architect (r. Kerren Lumer-Klabbers, Norvegia). Câștigător al unei mențiuni speciale în nou inaugurata secțiune Berlinale Series, acțiunea ne trimite într-un Oslo distopic, în care centrul orașului a devenit un loc dezolant din cauza prețurilor inaccesibile la locuințe.

Arhitecta

Atunci când firma la care este stagiară trebuie să construiască o mie de apartamente în centrul orașului, Julie are o idee – ce-ar fi să transforme parcările subterane în spații rezidențiale? Miniseria de patru episoade o are în rol principal pe Eili Harboe, cunoscută din ultimul sezon al hitului HBO Succession, și poate fi urmărită integral la TIFF.

VEZI ȘI:

Cel mai de succes film moldovenesc va fi proiectat, în premieră, la TIFF – vezi trailer

Mâncare transilvană, blues ardelenesc și proiecție de film în aer liber la TIFF 2023

Povestea lui Ilie Năstase, proiectată în premieră la TIFF 2023 – fostul mare tenismen va fi prezent în Piața Unirii din Cluj-Napoca

 

 

 

 

 

 

banner