Transport în comun sustenabil pentru elevii din zone izolate ale județului Cluj, obținut prin PNRR

0

Accesul elevilor la educație va fi facilitat printr-un nou proiect obținut de către Consiliul Județean Cluj. Acesta a câștigat o nouă finanțare din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), care vizează achiziționarea unor microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj. 

“Vorbim despre o investiție deosebită pentru mediul școlar, prin intermediul căreia vom facilita accesul elevilor la educație, contribuind, astfel, la reducerea absenteismului școlar. Ne dorim să asigurăm tuturor tinerilor condiții egale de învățare și dezvoltare pentru că educația reprezintă viitorul nostru, ca națiune, și cea mai sigură cale de a reuși în viață pentru tinerele generații. În același timp, noile microbuze, prietenoase cu mediul, se încadrează în «componenta verde» pe care am imprimat-o investițiilor demarate în ultima perioadă”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj” urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru cursanți, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu o populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum de energie redus.

VEZI ȘI:

350 de copii vor primi ghiozdane și rechizite școlare

Panouri audio de informare pentru nevăzători sunt testate în stațiile de autobuz din Cluj

Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția oamenilor cișmele și rulote care distribuie apă – Află unde și care este programul

 

 

banner