Turneul Classic Unlimited aduce muzică clasică în locații inedite din Gherla și Jibou

0

Turneului național de muzică clasică Classic Unlimited continuă seria concertelor de pian în spații inedite în două locații de excepție, care pentru o seară se transformă în săli de concert: Biserica și Claustrul Mănăstirii Franciscanilor din Gherla, județul Cluj (21 octombrie, ora 19:00) și Grădina Botanică “Vasile Fati” Jibou din județul Sălaj (22 octombrie, ora 20:00).

Biserica și Claustrul Mănăstirii Franciscanilor din Gherla construite în secolul al XVIII-lea, fac parte din itinerariul cultural și muzical al turneului. Biserica și claustrul au o importanță istorică și culturală semnificativă, reprezentând un exemplu remarcabil de arhitectură barocă în Transilvania. Recent, au fost finalizate lucrări de restaurare care au avut loc între 2018 și 2022, acest proiect fiind considerat unul dintre cele mai complexe de pe plan național.

Biserica, dedicată Sf. Petru de Alcantara, adăpostește un altar impresionant și face parte din traseul pelerinajului Calea Preasfintei Fecioare Maria (Via Mariae), legând sanctuarele mariane din Austria și România. Acest spațiu istoric și spiritual va găzdui pentru o seară concertul de pian Classic Unlimited, aducând astfel o notă muzicală specială într-un cadru istoric deosebit.

Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou a fost înființată în anul 1968, la inițiativa profesorului Vasile Fati. Astăzi, se întinde pe o suprafață impresionantă de 25 de hectare, parte a ansamblului Wesselényi. În această oază naturală, colecțiile Grădinii Botanice adăpostesc peste 5.000 de specii de plante provenite din diverse regiuni geografice ale lumii, oferind astfel o experiență fascinantă pentru iubitorii de natură și pentru toți cei care apreciază frumusețea diversității botanice. Aici, muzica clasică se va împleti cu peisajul fermecător, oferind un cadru unic pentru un concert de neuitat.

Repertoriu CLASSIC UNLIMITED 2023:

● Intermezzo – Johannes Brahms
● Pavana – George Enescu
● Pisica și Șoarecele  – Aaron Copland
● Impromptu Op. 142, nr. 2 – Franz Schubert
● Rhapsody in Blue – George Gershwin
● Fifths and Drifts – Șerban Marcu
● Jazz Turbulence – Cristian Bence-Muk
● Midnight Chorale and Toccata – Ciprian Gabriel Pop

Locuri și calendar:

● 1 octombrie, ora 18.00, Podul sudat “Pătru Iacob” sub Funicular / Palatul Cultural, Reșița
● 7 octombrie, ora 19.00, Biserica Romano-Catolică, Roșia Montană
● 8 octombrie, ora 18.00,  Mina Petrila, Petrila
● 14 octombrie, ora 19.00, Colonia Pictorilor, Baia Mare
● 15 octombrie, ora 18.00, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Sighetu
Marmației
● 21 octombrie, ora 19.00, Biserica și Claustrul Mănăstirii Franciscanilor, Gherla
● 22 octombrie, ora 18.00, Grădina Botanică “Vasile Fati” Jibou
● 26 octombrie, ora 20.00,  Zazen, Cluj-Napoca
● 28 octombrie, ora 18.00, Palatul Cultural Blaj

Accesul publicului este gratuit și se face în baza unei rezervări online pe site-ul classicunlimited.ro. Locurile pentru cele două concerte au fost deja rezervate. În cazul în cazul în care vor fi rezervări anulate, organizatorul va anunța, cu o zi înainte de eveniment, numărul locurilor disponibile.

VEZI ȘI:

Turneul național de pian Classic Unlimited revine – vezi când are loc concertul de la Cluj

“Fall into Classics” – Vezi cum arată noua stagiune de concerte la Filarmonica

Concert simfonic cu muzică din Stăpânul Inelelor, Lista lui Schindler și Războiul Stelelor

 

 

banner