U-BT Cluj-Napoca, învinsă de CSO Voluntari, după un final de meci dramatic

2

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au pierdut marți, 29 martie, în deplasare, împotriva CSO Voluntari, meciul restant din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), scor 84-81. Ilfovenii au câștigat, după un final disputat, partida, care putea fi trimisă în prelungiri, printr-o aruncare în ultima secundă a jocului. 

Formația clujeană este învinsă, pentru a doua oară în acest sezon, de CSO Voluntari, principalul adversar la titlul de campion național. Aceeași echipă a eliminat U-BT Cluj-Napoca din cursa pentru Cupa României, în Final Four-ul disputat la Craiova. De asemenea, înfrângerea din meciul restant este al doilea eșec al ardelenilor în actuala ediție a LNBM, după ce au pierdut, pentru prima dată în campionat, derby-ul cu CSU Sibiu.

Final dramatic în Sala Sporturilor din Voluntari

Clujenii au intrat, în cea de-a doua repriză a meciului, cu un avanataj minim pe tabela de marcaj. În cel de-al treilea sfert, ilfovenii au profitat de greșelile repetate ale adversarilor și au încheiat cu un avans de șapte puncte. Ultimul act al partidei a fost epic, deoarece formația antrenată de Mihai Silvășan s-a luptat, în cele 40 de secunde rămase, să recupereze avantajul de opt puncte al gazdelor.

După o aruncare precisă din spatele arcului de cerc și un slam dunk din recuperare, clujenii s-au apropiat la trei puncte, cu 30 de secunde rămase din timpul regulamentar. După o aruncare liberă reușită de ilfoveni, Elijah Stewart, extrema ardelenilor a mai înscris o dată de la distanță.

Astfel, clujenii s-au apropiat la doar un punct de gazde, care au mai transformat două aruncări libere. Stewart a aruncat, pe sirenă, din afara semicercului, însă mingea doar a lovit inelul.

“Un meci foarte disputat, puteam și noi să câștigăm. Ne-am luptat. Ne-au condus în a doua repriză destul de multe minute, nu am găsit prea ușor calea spre coș. […] Nu ne încântă faptul că am pierdut. Evident, ne-a lipsit și Stipanovic de sub panou. Însă, nu căutăm scuze, nu facem o tragedie din asta”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au marcat următorii jucători: Brandon Brown (20), Dustin Hogue (14), Elijah Stewart (14), Patrick Richard (9), Stefan Bircevic (8), Karel Guzman (6), Giordan Watson (6), Luca Colceag (2), respectiv Ștefan Grasu (2). A evoulat și Nandor Kuti.

Ardelenii se pregătesc pentru următorul duel, împotriva ocupantei locului trei din LNBM. Aceasta va avea loc pe terenul formației BCM Pitești, peste doar două zile, joi, 31 martie, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, succes dificil în fața ocupantei penultimului loc din Liga Națională

Calificare istorică pentru U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul Basketball Champions League

Meci decisiv pentru U-BT Cluj-Napoca în Basketball Champions League – vezi scenariile calificării