U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup, a doua competiție valorică din Europa

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca avansează în rândul celor mai bune echipe din Europa. Campioana României va evolua, în sezonul 2022-2023, în EuroCup, cea de-a doua competiție valorică a baschetului european. În ediția precedentă, clujenii s-au calificat în Basketball Champions League, unde au reușit performanța istorică de a accede până în sferturile de finală, fază în care mai aveau nevoie doar de o victorie pentru a ajunge în Final Four.

Consiliul director al Euroligii, organizația care administrează atât cea mai puternică competiție din Europa, cât și EuroCup, a confirmat prezența ardelenilor în stagiunea următoare, după ce aceștia au aplicat pentru un wildcard. Totodată, echipele din Rusia au fost excluse din Euroligă și din EuroCup, drept urmare a conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei.

Branko Ciuc: “Promitem că ne vom ridica la nivelul întrecerii”

U-BT Cluj-Napoca a uimit, în sezonul precedent, întreaga lume a baschetului european. Pe lângă performanțele de pe plan național, câștigarea Supercupei, accederea până în semifinalele Cupei României, respectiv apărarea titlului de campioni, elevii lui Mihai Silvășan au avut un parcurs incredibil în Basketball Champions League.

După ce au fost nevoiți să câștige trei meciuri eliminatorii pentru a se califica în competiție, clujenii s-au clasat pe primul loc, atât în prima fază a grupelor, cât și în cea din TOP 16. Odată ajunși în playoff, aceștia mai aveau nevoie de o singură victorie pentru a participa în turneul final de la Bilbao, însă au fost eliminați, în fața celor 10 000 de fani din BT Arena, de formația germană MHP Riesen Ludwigsburg.

“Mă bucur foarte tare pentru clubul nostru, pentru organizația noastră, pentru fani și pentru baschetul românesc. Noi am fost mulțumiți de prestația și de expunerea noastră din Basketball Champions League. […] Totuși, aici vom avea cel puțin 18 meciuri și e un mare pas înainte. Va fi ocazia să oferim publicului clujean niște meciuri mai tari acasă. Ne dorim să facem față competiției și promitem la toată lumea că ne vom ridica la nivelul întrecerii”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, directorul sportiv executiv Branko Ciuc.

Întreaga listă de echipe care vor evolua în sezonul viitor al EuroCup poate fi consultată AICI.

VEZI ȘI:

VIDEO U-BT Cluj-Napoca este Campioana României la baschet masculin

VIDEO U-BT încheie aventura din Liga Campionilor, în fața celor 10 000 de fani

Calificare istorică pentru U-BT Cluj-Napoca în playoff-ul Basketball Champions League