U-BT joacă astăzi cu Śląsk Wrocław, cea mai titrată echipă a Poloniei

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

U-BT Cluj-Napoca o va întâlni miercuri, 11 octombrie, pe adversara WKS Śląsk Wrocław, în cel de-al doilea meci din BKT EuroCup. Partida va demara la ora 21:00 pe terenul polonezilor, iar ardelenii au plecat de ieri spre Polonia. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au un început de succes în noua stagiune, cu cinci victorii din tot atătea posibile în jocurile oficiale.

Săptămâna trecută, echipa a învins-o pe Türk Telekom Ankara, în primul meci BKT EuroCup, care s-a încheiat cu 80-71. Apoi, Richard și compania s-au deplasat la Voluntari,  unde i-au învins pe ilfoveni cu 86-73.

U-BT nu s-a duelat niciodată cu un adversar din Polonia. Meciul va fi condus de o brigadă alcătuită din Jurgis Laurinavicius (Lituania), Alberto Baena (Spania) și Thomas Bissuel (Franța).

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

“Mergem acolo să câștigăm. Ne dorim foarte mult acest lucru și este un obiectiv realizabil. Toată lumea e sănătoasă, atmosfera în lot e una bună și șanse există. Vrem să facem un joc bun și să ne impunem.”, declară antrenorul, pentru U-BT Cluj-Napoca.

Bryce Jones, jucător U-Banca Transilvania 

“Cred că Śląsk este o echipă solidă, cu talie. Au jucători buni și trebuie să fim consistenți pentru a câștiga. De asemenea, va fi important să ne concentrăm la jocul nostru și să ne respectăm planul. Partidele în deplasare sunt dificile, așa că va fi o provocare. Suntem pregătiți și hotărâți să dăm tot ce avem mai bun! De abia aștept să jucăm împreună și să ne luptăm pentru o nouă victorie.”

WKS Śląsk Wrocław

Śląsk Wrocław a fost fondată în anul 1948 și cu 18 titluri, 14 Cupe, 2 SuperCupe și un total de 40 de medalii, este cea mai titrată echipă din Polonia. A câștigat weekend-ul trecut cu Arka Gdynia, scor 88-79. Dušan Miletić a impresionat pe teren, prin cele 31 de puncte și 6 recuperări. Sârbul este principalul pericol pentru defensiva clujenilor. Totodată, Jakub Niziol a acumulat 15 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

În EuroCup, polonezii au cedat întâlnirea din deplasare cu JL Bourg, scor 90-74. Polonezii s-au ținut aproape în prima parte, apoi francezii și-au impus ritmul în repriza secundă. Din nou, Dušan Miletić a fost cel mai bun om al celor de la Śląsk, prin cele 19 puncte, 13 recuperări și 2 intercepții. Jakub Niziol a adăugat 13 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții.

Printre noile achiziții ale clubului se evidențiază Jawun Evans. Fundașul are 50 de apariții în NBA, la Phoenix Suns, Los Angeles Clippers și Oklahoma City Thunder. De asemenea, Gravett Hassani a jucat la Orlando Magic și a sosit în Polonia din Bundesliga, Dušan Miletić a venit din Spania, de la Girona, iar căpitanul echipei este pivotul Artsiom Parakhouski. Jakob Niziol și Daniel Golebiowski se află în permanență în vederile selecționerului Poloniei.

VEZI ȘI:

Debut în forță pentru U-BT în noul sezon al BKT EuroCup

Schimbare de antrenor la U-BT – A antrenat formația unde activează celebrul Hamed Haddadi

Cine este singurul fotbalist român care a jucat în toate cele cinci ligi de top din Europa?

banner