U-BT se duelează cu ultima clasată din EuroCup – campioana României caută primul succes în deplasare

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni miercuri, 18 ianuarie, în deplasare, formația Cedevita Olimpija Ljubljana, în cea de-a doua etapă din returul grupelor EuroCup. La momentul actual, cele două adversare se află pe ultimele două poziții în clasamentul grupei A, locuri care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene. Astfel, clujenii caută să obțină prima victorie în deplasarare din actuala stagiune, astfel încât să poată urca pe o poziție care să le asigur accederea în playoff.

În primele zece partide disputate, elevii lui Mihai Silvășan au înregistrat doar trei succese, toate pe teren propriu, împotriva celor de la Cedevita Ljubljuana, Germani Brescia, respectiv Joventut Badalona. Succesul cu echipa din Slovenia a fost chiar primul din actualul sezon, obținut la mare diferență în fața fanilor din BT Arena. Ulterior, victoriile obținute cu formația italiană și cu cea spaniolă au adus o mare bucurie fanilor clujeni, chiar dacă aceștia și-ar fi dorit ca favoriții lor să câștige mai multe confruntări.

Totuși, ardelenii au pierdut dramatic, uneori cu ghinion, alteori din cauza propriilor greșeli de joc, mai multe partide din EuroCup, ceea ce nu le-a permis să avanseze pe o poziție superioară în clasamentul grupei. Pe de altă parte, Cedevita Ljubljana a obținut doar două victorii, una pe teren propriu, împotriva germanilor de la ratiopharm Ulm, și una în deplasare, pe terenul liderului JL Bourg. Statistica completă a clasamentului grupei A este disponibilă mai jos.

“Vom evolua în deplasare și nu va fi deloc ușor. Ei aruncă foarte bine din spatele semicercului, având un volum mare de aruncări. Trebuie să îi stopăm pe cei mai buni marcatori ai lor, Ferrell și Adams. Cu siguranță, cheia jocului va fi reprezentată de apărare“, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan.

Primul meci pentru americanul Jalen Jones în maioul alb-negrilor

Americanul Jalen Jones (29 de ani), jucător care a evoluat la trei echipe din NBA, a ajuns la Cluj-Napoca și a început antrenamentele alături de noua echipă. Așteptările față de prestațiile acestuia sunt foarte mari, iar debutul său va avea loc în meciul în care “studenții” caută prima victorie în deplasare din actuala ediție EuroCup. Mai multe informații despre palmaresul lui Jalen Jones pot fi găsite prin accesarea link-ului de AICI.

Partida dintre Cedevita Olimpija Ljubljana și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 21:30, iar fanii care vor să își susțină favoriții din fața micului ecran pot urmări confruntarea, în direct și în exclusivitate, pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat prima adversară din turneul final al Cupei României – vezi tabloul complet

Mihai Silvășan, după eșecul cu JL Bourg: “Am făcut unele greșeli tactice în momente cheie”

U-BT Cluj-Napoca pierde, în fața fanilor, duelul cu JL Bourg și începe cu un eșec returul din grupele EuroCup

banner