U-BT, în fața unui nou duel din Liga Națională – campioana României a transferat un fost jucător în NBA

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni sâmbătă, 14 ianuarie, în deplasare, formația CSM Târgu Jiu, în cea de-a 15-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Totodată, campioana României a anunțat oficial venirea în lot a americanului Jalen Jones (29 de ani), un jucător care a evoluat timp de două sezoane în NBA și, ulterior, a ajuns în baschetul european, unde a înregistrat meciuri inclusiv în Euroligă, cea mai puternică competiție de pe bătrânul continent.

După ce a ratat selecția în cadrul draft-ului NBA din 2016, Jones a decis să joace în NBA G-League, pentru echipa Maine Red Claws. Prestațiile bune din acest campionat l-au ajutat pe tânărul baschetbalist să primească o ofertă de la New Orleans Pelicans. În total, acest a acumulat 32 de meciuri în NBA și a mai făcut parte din lotul celor de la Dallas Mavericks, respectiv Cleveland Cavaliers.

Ulterior, Jones a făcut pasul spre baschetul european, unde a semnat cu Baskonia, echipă care participa în Euroligă. De asemenea, baschetbalistul a evoluat și pentru JL Bourg, echipa care i-a învins de două ori pe clujeni în actuala ediție din EuroCup. Transferul în lotul pregătit de Mihai Silvășan a fost efectuat de la formația israeleană Hapoel Haifa, pentru care a acumulat o medie de 11 puncte marcate. Jalen Jones activează, în principal, pe poziția de extremă mică, însă poate juca și ca fundaș sau extremă de forță.

CSM Târgu Jiu – U-BT, duel între extremele clasamentului din LNBM

La momentul actual, campioana României se află în fruntea clasamentului din conferința A, cu un bilanț de 12 victorii și un singur eșec, înregistrat împotriva formației aflate pe locul doi, Rapid București. La polul opus, se află actuala adversară a clujenilor, CSM Târgu Jiu, care a obținut un singur succes în cele 12 meciuri disputate, împotriva formației CSM Miercurea Ciuc, scor 67-63.

“Ne propunem să rămânem sănătoși, să tratăm serios și profesionist meciul și să jucăm un baschet de calitate. Încercăm să repetăm anumite lucruri și să îmbunătățim anumite aspecte. Evident, ne dorim să obținem victoria”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan.

Confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 20:30 și, deși, nu va fi transmisă la televizor, aceasta va putea fi urmărită, în direct, pe canalul de YouTube FRB TV.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca pierde, în fața fanilor, duelul cu JL Bourg și începe cu un eșec returul din grupele EuroCup

U-BT Cluj-Napoca începe returul din grupele EuroCup – campioana României primește vizita francezilor de la JL Bourg

U-BT Cluj-Napoca revine în fața fanilor pentru duelul cu CSM Petrolul Ploiești – probleme de lot pentru campioana României

banner