‘U’ Cluj învinge Dinamo, în prima manșă a barajului pentru promovare

0

Fotbaliștii Universității Cluj au învins sâmbătă, 21 mai, pe teren propriu, formația Dinamo București, scor 2-0, în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 1. Fanii ambelor formații au creat o atmosferă incendiară pe Cluj Arena.

Clujenii au deschis scorul, în minutul 14, prin Martin Remacle, care a profitat de o gafă colosală a portarului dinamoviștilor. Acesta a ieșit din careu pentru a respinge o centrare care îl viza pe Dragoș Tescan, însă nu a reușit nici măcar să atingă mingea, ci l-a lovit pe atacantul clujean.

Zece minute mai târziu, Ely Fernandes putea dubla avanatajul gazdelor, însă șutul său, de la distanță de cinci metri față de poartă, s-a dus pe lângă bară. Prima ocazie a lui Dinamo a venit în minutul 27, când șutul mijlocașului Pierret, trimis din afara careului, a fost respins de portarul ardelenilor.

Cea de-a doua repriză a început în forță pentru oaspeți. Cosmin Matei a trimis un șut în transversala porții clujenilor. În minutul 58, vârful de atac al lui ‘U’ Cluj, Alexandru Boiciuc, a scăpat singur cu portarul dinamoviștilor, însă nu a preferat șutul, ci depășirea acestuia. Totuși, driblingul nu i-a mai oferit suficient spațiu pentru a șuta și, astfel, a fost irosită a doua ocazie uriașă de 2-0 pentru clujeni.

În minutul 73, extrema ardelenilor, Ely Fernandes, a fost eliminat din joc, pentru cel de-al doilea cartonaș galben încasat. În minutul 79, Dinamo a nimerit, pentru a doua oară, bara transversală a porții clujenilor. Atacurile dinamoviștilor au continuat la poarta gazdelor, însă aceștia nu au reușit să înscrie golul egalizator.

Alexandru Boiciuc și-a reparat greșeala și a reușit să înscrie, în minutul 83, cel de-al doilea gol pentru ‘U’ Cluj. Până la fluierul final, scorul a rămas neschimbat.

Atmosferă incendiară pe Cluj Arena

Fanii ambelor echipe au fost prezenți, în număr foarte mare, pe stadionul din Cluj-Napoca. Cele două galerii nu au ezitat să își arate frăția, prin afișarea mai multor mesaje care să amintească de această prietenie.

Odată cu lăsarea întunericului, ambele galerii au aprins torțe și au scandat pentru echipa favorită.

Cea de-a doua partidă din barajul pentru promovarea sau menținerea în Liga 1, dintre Universitatea Cluj și Dinamo București va avea loc în data de 29 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

VEZI ȘI:

Erik Lincar, înainte de barajul cu Dinamo: “Vom face totul pe teren”

VIDEO Cerere în căsătorie pe Cluj Arena, la pauza meciului U Cluj – FC Hermannstadt

FC Universitatea Cluj câștigă, în deplasare, în fața CSA Steaua București