VIDEO U-BT învinge CSU Sibiu și se califică în semifinalele Ligii Naționale

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins vineri, 6 mai, în deplasare, formația CSU Sibiu, scor 81-86, în cea de-a doua partidă a seriei din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, clujenii se califică în semifinalele playoff-ului LNBM, unde vor întâlni, într-un sistem de “cel mai bun din cinci partide”, învingătoarea seriei dintre Argeș Pitești și SCM U Craiova.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut nevoie doar de două dispute pentru a se impune în seria “Derby-ului Ardealului”. Totuși, la fel ca în cazul primului meci, jucat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, duelul a fost unul echilibrat, în care lupta a fost purtată până în ultimele secunde ale jocului Diferența de cinci puncte, în favoarea oaspeților, de la finalul primului sfert, a fost recuperată de sibieni, care au intrat cu un avans de patru puncte la pauza mare.

Cel de-al treilea sfert putea fi decisiv pentru confruntarea dintre cele două echipe. Gazdele s-au desprins la doisprezece puncte în fața clujenilor, care au reușit să micșoreze diferența, în ultimele minute ale sfertului, la doar șase puncte. Deși erau conduși cu șase puncte la începutul ultimului sfert, clujenii au reușit să reducă repede din diferență și au restabilit egalitatea. Aruncările precise, din spatele semicercului, au adus clujenilor calificarea.

Căpitanul clujenilor, decisiv în ultimul sfert al “Derby-ului Ardealului”

Patrick Richard, căpitanul U-BT, a condus revenirea incredibilă din ultimul act al partidei și a reușit să înscrie trei aruncări din spatele arcului de cerc cele patru minute rămase din acesta.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat toți jucătorii care au evoluat, după cum urmează: Patrick Richard (20), Brandon Brown (13), Elijah Stewart (10), Andrija Stipanovic (10), Stefan Bircevic (8), Giordan Watson (7), Karel Guzman (5), Dustin Hogue (5), Nandor Kuti (4), Luca Colceag (2), respectiv Ștefan Grasu (2).

Elevii lui Mihai Silvășan au sărbătorit alături de fani

Mai mulți fani clujeni au făcut deplasarea la Sibiu, pentru a-și susține favoriții în cel de-al doilea duel din sferturile de finală ale LNBM. La finalul partidei, baschetbaliștii antrenați de Mihai Silvășan au sărbătorit, prin clasica celebrare, victoria în fața rivalei de tradiție, CSU Sibiu, și calificarea în semifinale.

Prima confruntare dintre formația clujeană și câștigătoarea duelului dintre Argeș Pitești și SCM U Craiova va avea loc pe data de 13 mai, în BT Arena din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, victorie în primul duel al seriei din playoff cu CSU Sibiu

U-BT, pe primul loc la finalul sezonului regulat – vezi programul din playoff

VIDEO U-BT încheie aventura din Liga Campionilor, în fața celor 10 000 de fani