‘U’ Cluj, învinsă de Sepsi, după ce putea pierde la masa verde din cauza scandărilor RASISTE

0

Fotbaliștii Universității Cluj au fost învinși luni, 22 august, pe teren propriu, de formația Sepsi Sf. Gheorghe, scor 0-1, într-un meci de primă ligă disputat după șapte ani de așteptare pe Cluj Arena. Este cea de-a patra înfrângere consecutivă a elevilor lui Erik Lincar, obținută la finalul unui meci care putea fi întrerupt de scandările rasiste venite din partea ultrașilor clujeni.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut clujenilor. În minutul 10, Ioan Filip a beneficiat de spațiu în fața apărării adverse și a șutat de la distanță, însă mingea a trecut peste bara transversală. În minutul 20, Ely Fernandes a primit o centrare periculoasă în colțul careului mic, însă extrema clujenilor nu a reușit să reia mingea cu capul.

Ocaziile nu au încetat să apară pentru formația lui Erik Lincar. Trei minute mai târziu, Adrian Bălan a avut prima mare șansă de a înscrie primul gol al partidei, dar lovitura sa, de la o distanță de șase metri, a trecut puțin pe lângă poarta covăsnenilor.

Incredibil – jocul a fost întrerupt din cauza scandărilor rasiste

În minutul 25 al partidei, arbitrul central Sebastian Colțescu a trimis cele două echipe la vestiare, deoarece fanii galeriei clujene au început să scandeze împotriva guvernului Ungariei și a minorităților maghiare din România. Căpitanul ‘U’ Cluj, Romario Pires, a mers la galeria gazdelor și le-a cerut să oprească imediat scandările rasiste.

          

De asemenea, odată cu reluarea jocului, zece minute mai târziu, oficialii au anunțat, că acesta va fi oprit definitiv, iar Universitatea Cluj va pierde la masa verde, în cazul în care scandările de acest gen vor continua.

Odată reluat jocul, elevii lui Erik Lincar au continuat atacul la poarta adversă. În minutul 33, Ioan Filip a primit o centrare perfectă din cornerul executat de Paul Pîrvulescu, iar reluarea acestuia a trecut pe lângă poartă. Pe finalul primei reprize, Sepsi a înregistrat prima ocazie de gol. Fostul atacant al CFR Cluj, Mario Rondon a scăpat singur cu portarul Andrei Gorcea, dar șutul acestuia a fost respins de goalkeeper-ul clujenilor.

În prelungirile primei reprize, Bălan a avut o altă ocazie uriașă de a își duce echipa în avantaj la vestiare. Acesta a reluat cu capul mingea centrată din afara careului, însă execuția sa nu a reușit să prindă spațiul porții.

Ocazii multe, dar fără gol pentru “studenți” – Sepsi deschide scorul

Repriza secundă a început în forță pentru gazde. Ioan Filip a trimis cu capul balonul sub bara transversală, iar aceasta ar fi intrat în poartă, dacă nu era respins de portarul covăsnenilor. În minutul 52, același Rondon a deschis scorul, după ce a primit o pasă în fața porții gazdelor. Deși clujenii au fost cei care au dominat jocul, Sepsi a găsit golul la a doua oportunitate de a înscrie.

În minutul 66, Florin Ilie a reluat cu capul, direct în brațele portarului oaspeților, mingea centrată din corner de Chipciu. Opt minute mai târziu, Alexandru Boiciuc, intrat pe gazon la pauza meciului, a scăpat singur cu portarul, însă nici el nu a putut sparge gheața, deoarece goalkeeper-ul lui Sepsi a avut o altă intervenție decisivă.

Cu trei minute înainte de încheierea timpului regulamentar, oaspeții își puteau dubla avantajul, dacă șutul trimis pe poarta lui Gorcea nu ar fi lovit bara. În prelungiri, clujenii au mai avut o ocazie de a egala, prin Bălan, iar, în cele din urmă, Sebastian Colțescu a fluierat finalul jocului.

Pentru formația clujeană, urmează deplasarea pe terenul formației FC Voluntari, pentru duelul din cea de-a șaptea etapă din sezonul regulat al Superligii. Acesta va avea loc vineri, 26 august, de la ora 18:45.

VEZI ȘI:

‘U’ Cluj revine pe Cluj Arena – vezi care este starea gazonului după UNTOLD

‘U’ Cluj, dezechilibrată de un cartonaș roșu și învinsă clar de FC Argeș Pitești

FC Universitatea Cluj obține al doilea egal din sezonul regulat al Ligii 1

banner