‘U’ Cluj, dezechilibrată de un cartonaș roșu și învinsă clar de FC Argeș Pitești

0

Fotbaliștii Universității Cluj au fost învinși vineri, 29 iulie, în deplasare, de formația FC Argeș Pitești, scor 3-1, în cea de-a treia etapă din sezonul regulat al Superligii. Deși echipa antrenată de Erik Lincar a început bine și această partidă, nu a mai reușit să obțină măcar un punct în fața unei alte echipe care a evoluat în playoff-ul ediției precedente din Liga 1, așa cum s-a întâmplat în cazul meciurilor cu FCSB și Universitatea Craiova.  

Clujenii au deschis foarte repede scorul, în minutul patru, prin Adrian Bălan, care a reluat cu capul, din fața porții, mingea recentrată de Ioan Filip, în urma unei lovituri libere. Cinci minute mai târziu, Florin Purece, jucător aflat la primul sezon în tricoul Universității, a șutat periculos din afara careului, însă mingea a trecut puțin peste poarta argeșenilor.

În minutul 15, același Bălan a acuzat un fault în careul gazdelor, iar, în urma consultării arbitrajului video, centralul Horia Mladinovici a acordat penalty pentru oaspeți. Purece a executat lovitura de la 11 metri, însă portarul piteștenilor, Cătălin Straton, a respins balonul, care a fost mai apoi trimis peste poartă de către Ely Fernandes.

În minutul 34, Marius Briceag a beneficiat de o altă ocazie incredibilă de a dubla avantajul clujenilor. Acesta a primit o centrare perfectă în interiorul careului, dar, deși nu era presat de niciun fundaș al argeșenilor, nu a reușit să lovească bine mingea, care s-a dus pe lângă poartă.

Răsturnare completă a jocului – cartonaș roșu pentru Florin Ilie

În minutul 39, arbitrii din camera VAR au avut intervenția decisivă asupra soartei partidei. Cu toate că intenția sa era de a relua balonul centrat din corner, Florin Ilie a avut o intrare neregulamentară asupra lui Alexandru Ișfan. Talpa fundașului Universității a fost ridicată în momentul contactului, astfel încât mijlocașul argeșenilor a fost lovit în spate cu crampoanele ghetei, motiv pentru care Ilie a primit direct un cartonaș roșu.

Piteștenii au profitat imediat de avantajul numeric și, patru minute mai târziu, au găsit golul egalizator, prin același Ișfan, care a trimis cu capul mingea în poarta apărată de Andrei Gorcea și, astfel, cele două echipe au intrat la egalitate în pauza meciului.

Elevii lui Erik Lincar, îngenuncheați în cea de-a doua repriză

Nici nu a început bine repriza secundă, că Ișfan a înscris cel de-al doilea gol al gazdelor. Mijlocașul argeșenilor a șutat din fața porții oaspeților, iar balonul a intrat în poartă, în ciuda eforturilor lui Andrei Pițian de a respinge, de pe linia porții, execuția piteșteanului. Alexandru Ișfan părea de neoprit după eliminarea lui Florin Ilie, deoarece, trei minute mai târziu, acesta a avut ocazia de a realiza hat trick-ul, însă lobul trimis peste Gorcea nu a căzut în poarta clujenilor.

În minutul 53, Arnold Garita a scăpat singur cu portarul clujenilor, care nu a reușit să agațe mingea din dribling-ul atacantului piteștean. Nici Pițian nu l-a putut bloca pe Garita și, astfel, argeșenii au înscris pentru a treia oară în poarta lui Gorcea. Treizeci de minute mai târziu, Ely Fernandes a obținut o lovitură liberă din marginea careului gazdelor, dar lovitura lui Adrian Bălan s-a dus peste poarta lui Straton. În minutul 90, Martin Remacle, abia intrat pe teren, a trimis un șut periculos din afara careului, însă și acesta a trecut peste poartă. În cele din urmă, Universitatea Cluj înregistrează prima înfrângere după revenirea în Liga 1, la capătul unui meci în care diferența a fost făcută de un penalty ratat și de un cartonaș roșu.

Pentru formația clujeană, urmează duelul cu Petrolul Ploiești, campioana sezonului precedent al Ligii 2, în cea de-a patra etapă a Superligii. Acesta va avea loc pe stadionul din Mediaș, vineri, 5 august, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

‘U’ Cluj, motivată după remizele cu FCSB și Craiova: “Mergem la Pitești să câștigăm”

FC Universitatea Cluj obține al doilea egal din sezonul regulat al Ligii 1

‘U’ Cluj, remiză împotriva vicecampioanei FCSB, la meciul de revenire în Liga 1