UDMR va avea prefect de Cluj! CE se întâmplă cu Mircea Abrudean

0
Tasnadi Szilard FOTO Facebook

Actualul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, ar urma să preia funcția de secretar general adjunct al guvernului iar în locul său va fi numit avocatul Tasnadi Szilard, de la UDMR. Știrea ca Uniunea va avea prefect de Cluj a fost confirmată pentru Via Cluj TV de președintele UDMR Cluj, Csoma Botond. Ce nu s-a confirmat momentan este poziția care va fi ocupată de Mircea Abrudean.

Decizia privind schimbările de la prefectură a fost luată în urma negocierilor din cadrul coaliției de guvernamant, care a avut loc luni.

În urma acestor negocieri, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți (printre care se numără și cel de Cluj).

Funcția vizată de Mircea Abrudean a fost cea de secretar general al Guvernului, însă premierul Florin Cîțu a preferat un liberal din Gorj pe această poziție. E vorba despre Horațiu Gorun, fost secretar general adjunct în Ministerul de Finanțe, un prieten al actualului premier.

Președintele PNL, Ludovic Orban, avea propria opțiune pentru funcția respectivă, pe Tănase Stamule. Așadar, șansele grupului Boc de a-l impune pe Mircea Abrudean ca secretar general nu erau prea mari. Întrebarea este dacă a rămas jocul deschis și vor urma și alte  mutări surpriză.