Un nou focar de coronavirus, în comuna Viișoara – Patru copii infectați

0

Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în comuna clujeană Viișoara. Potrivit primarului Ioan Roman, patru copii au fost infectați. Copiii au și rujeolă. În total, însă, numărul pacienților infectați cu coronavirus și tratați în spitalele clujene a scăzut.

Iată situația epidemiologică la zi în județul Cluj:

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 553

🔴 Misiuni specifice desfășurate – 157

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ 80 persoane se află în carantină

➡️ 1066 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

➡️ 65 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

➡️ 9 persoane internate în ATI, din care 4 din județ

➡️ Total vindecați și externați 460, din care 374 din județul Cluj

➡️ Total decedați 24, din care 14 din județul Cluj.

Până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de  persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728  de teste.

banner