Un student UBB a venit cu ROABA, în loc de ghiozdan – ce a declarat

0
Sursa: Dorin Spoaller Facebook

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, a organizat joi, 26 mai, un eveniment dedicat conștientizării situației milioanelor de copii care merg pe jos kilometri, până la școală, în timp ce își cară cărțile și caietele în brațe. Astfel, studenții și profesorii au fost încurajați să vină la facultate fără rucsac, geantă sau poșetă. Un student a depășit orice imaginație și a adus o roabă, în amfiteatrul FSPAC.

Dorin Spoaller, profesor UBB, a postat, pe contul personal de Facebook, mai multe poze cu obiectele în care studenții au cărat cărți, laptop-uri și alte obiecte pentru studiu.

“Astăzi m-am trezit la un curs cu o roabă în amfiteatru. O roabă. No backpack day la #fspac, așadar și-a lăsat geanta acasă și a venit cu laptop, carnețel, mapă etc în roabă”, a menționat Dorin Spoaller.

“Am încercat să fac rost de o barcă gonflabilă”

“Ideea nu pot zice neapărat că a fost originală. Am văzut anunțul în timp ce veneam de la FSPAC și eram în dreptul unui șantier. Cred că de aici se înțelege de unde și inspirația. Am încercat să fac rost și de o barcă gonflabilă sau canoe, dar mi-a fost imposibil in 2 zile”, a explicat, pentru Via Cluj Tv, studentul care a adus roaba.

Alți studenți FSPAC și-au cărat obiectele în geamantane, oale, tigăi, sertare sau cutii de papuci. Unul dintre aceștia a folosit, în loc de ghiozdan, husa de chitară.

“Organizăm acest eveniment pentru a crește gradul de conștientizare pentru milioanele de copii din întreaga lume care trebuie să meargă pe jos kilometri întregi la școală purtând cărțile și rechizitele școlare în mâini sau în pungi de plastic pentru că nu își permit un rucsac”, este precizat în postarea paginii de Facebook a FSPAC.

VEZI ȘI:

TOP 5 resturante din Cluj unde poți mânca bine cu mai puțin de 10 lei

TOP 10 farse de 1 Aprilie – vezi cum îți poți păcăli prietenii și colegii

TOP 10 comentarii despre garsoniera de 11 mp din Cluj

banner