Universitatea Babeș-Bolyai continuă parteneriatele cu trei companii internaționale de top

0

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai (UBB) și cei ai companiilor MHP Consulting Romania, Porsche AG, respectiv NTT DATA Romania au semnat marți, 4 octombrie, un act de prelungire a parteneriatului de sponsorizare pentru specializările Informatică în limba germană, respectiv Sisteme Informatice Avansate, atât la nivel de licență, cât și la masterat.

Parteneriatul a fost demarat în anul 2014, iar, în noua perspectivă a acestuia, studenții înscriși la cele două programe de studii beneficiază de programe de mentorat, internship-uri și competiții organizate de partenerii universității. Imagini video din cadrul evenimentului sunt disponibile mai jos.

Sursa video: Universitatea Babeș-Bolyai

“Colaborarea dintre mediul privat și mediul academic este esențială, dat fiind faptul că, în fond, studenții de azi sunt angajații de mâine. Continuarea și extinderea acestui parteneriat este o dovadă a faptului că angajamentul pe care l-am luat în urmă cu opt ani este o construcție solidă și durabilă, cu impact pozitiv asupra mediului academic și a celui de business”, a declarat CEO-ul NTT DATA Romania, Maria Metz.

200 de studenți FSEGA vor beneficia de proiect în noul an universitar

Ca urmare a extinderii parteneriatului, nu doar studenții Facultății de Matematică și Informatică vor beneficia de aceste programe de studiu în limba germană, ci și cei ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). Astfel, 150 de studenți la nivel de licență, de la specializarea Administrarea Afacerilor în limba germană, și 50 studenți masteranzi în domeniul Afacerilor Internaționale în limba germană vor fi integrați în noul proiect, în anul universitar 2022-2023.

Programul derulat, în urmă cu opt ani, de UBB în parteneriat cu cele trei companii de top, a fost primul program de studiu în limba germană din România. La ceremonia de semnare a noului parteneriat, a luat parte și Ambasadorul Germaniei, Excelența Sa, dr. Peer Gebauer.

VEZI ȘI:

Innovation Labs 2022 a fost câștigat de soluția tehnică produsă de studenții UBB

Studenții UBB revin în sălile de curs: Unii profesori și studenți nu s-au văzut la față până acum

Mai sunt vacante 67 de locuri bugetate și 1234 cu taxă la FSEGA – află condițiile de admitere

banner