Urmează în curând: Fără limită de lichide în bagajele de mână la Aeroportul Cluj

0

Pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca vor putea trece de controlul de securitate cu apă în cantități limitate doar de dimensiunea bagajului de mână. Ei nu vor mai fi nevoiți astfel să plătească 2 euro pe 500 de mm de apă în zona restricționată. Totul va fi posibil datorită echipamentelor de securitate care vor fi achiziționate pentru zona de control bagaje de mână.

Directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat la Via Cluj TV că, din păcate, în prezent instituția pe care o conduce nu are pârghii de intervenție pentru a determina comercianții să reducă prețul la băuturile răcoritoare.

Astfel, pasagerii sunt nevoiți acum să cumpere produse la prețuri deseori prohibitive.

Iar când zborurile sunt amânate, acest lucru le poate ușura serios buzunarele.

“Când lumea va putea călători cu apă și răcoritoare, vor reduce poate si barurile prețurile”, a afirmat David Ciceo. În plus, datorită noilor echipamente, la controlul de securitate nu va mai trebui scos nici laptopul sau alte electronice mari.

Vor fi achiziționate echipamente de securitate atât în zona bagaje de mână cât și la bagaje cală. În total, 7 milioane de euro va costa confortul suplimentar pe care aeroportul îl va oferi pasagerilor săi.

Un al treilea contract semnat de Aeroportul Cluj și finanțat din fonduri europene vizează construirea unei noi piste de rulare (7 milioane de euro – 50 la sută din fonduri proprii). Obiectivul are șanse să fie finalizat până în vara anului viitor.

Al patrulea contract care va fi semnat curând și despre care David Ciceo a vorbit la Via Cluj TV prevede achziționarea a două mașini noi de pompieri și echipamente de securitate specifice (1,5 milioane de euro, contribuție proprie 2 la sută). Aeroportul mai are încă dotare mașini de pompieri cumpărate în anii 90.

banner