USAMV invită publicul să admire 300 de soiuri de trandafiri în plină înflorire – vezi fotografii

0

Clujenii sunt chemați să experimenteze o explozie de culori, forme și parfum, respectiv să admire spectacolul înfloririi trandafirilor, la evenimentul „Parfum de Cluj”. Invitația este lansată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca și Asociația „Amicii Rozelor” din România. Colecția va putea fi vizitată la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), din cartierul Gheorgheni. Stațiunea găzduiește de zeci de ani o colecție impresionantă de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 48 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiștii USAMV.

Între orele 10:00 – 16:00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflați în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi în legătură cu îngrijirea acestora de la specialiștii stațiunii și să facă fotografii. De asemenea, va fi amenajat și un stand de prezentare a produselor Makita.

Staţiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca este o unitate horticolă complexă, înființată în anul 1953, cunoscută şi recunoscută pe plan intern şi internaţional prin creaţiile originale remarcabile obţinute de colectivul de cercetători.

„Colecţia de trandafiri de la SCH cuprinde 320 de soiuri, 1.500 de hibrizi şi 30 de elite din toate grupele de înflorire. Activitatea principală la specia Rosa este ameliorarea în scopul diversificării sortimentului. Soiurile de trandafir omologate la SCH (48) sunt realizate după standarde internaţionale de apreciere, bonitare, fiind prezente în colecţia europeană de fond de germoplasmă din Belgia, Italia şi Japonia. Explozia de culori, de forme și de parfum ale soiurilor și hibrizilor din colecția și din câmpurile experimentale ale stațiunii, încântare pentru ochi și suflet ne bucură de fiecare dată, iar acum, alături de Asociația Amicii Rozelor din România, invităm toți clujenii să se bucure de spectacolul unic al înfloririi trandafirilor”, a declarat cercetătorul Gabriela Roman.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023. Intrarea la evenimentul „Parfum de Cluj” este liberă, iar accesul se face prin str. Horticultorilor, nr. 5.

VEZI ȘI:

Festivalului Alimentului: La USAMV Cluj-Napoca vor fi prezentate peste 50 de lucrări de licență ale studenților FSTA

De ce este cool să studiezi la USAMV – Liceenii, oaspeți ai Facultății de Zootehnie și Biotehnologii

Zilele Horticulturii, sărbătorite la USAMV Cluj-Napoca – organizatorii au pregătit numeroase activități pentru publicul larg

 

banner