Festivalului Alimentului: La USAMV Cluj-Napoca vor fi prezentate peste 50 de lucrări de licență ale studenților FSTA

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj- Napoca anunță organizarea evenimentului anual Festivalul Alimentului, în 9 iunie 2023, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus.

Va fi ediția a X-a, aniversară, în cadrul căreia studenții Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor (FSTA) își vor prezenta lucrările de licență, majoritatea produselor alimentare inovative fiind deja medaliate la Saloane internaționale de inventică, precum ProInvent.
Printre delicatesele propuse spre jurizare se numără: Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină.

Cele 55 de produse vor fi împărțite în șase categorii și vor fi evaluate de reprezentanți ai 18 companii interesate, viitori colaboratori în domeniu. Festivalul, organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România, va avea ceremonia de deschidere la ora 9.00, urmată de sesiunea de jurizare. Apoi, produsele vor fi prezentate publicului și reprezentanților mass-media, între orele 10.00 – 11.00, iar evenimentul se va
încheia cu ceremonia de premiere.

Prof. dr. Elena Mudura, decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, a declarat că vizitatorii vor avea ocazia să deguste lucrările expuse. ”Artă culinară, gust și culoare, sănătate și inovație, talent și pasiune, toate acestea se regăsesc în lucrările studenților noștri, la Festivalul Alimentului. Produsele sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare și promovează o alimentație echilibrată. Ne bucurăm să organizăm ediția a X-a, aniversară, iar alături ne vor fi și peste 50 de parteneri din mediul de afaceri, reprezentanți ai Ambasadei Marii Britanii la București, ai RegioConsult și ai managementului BFF (Bird Friendly Farm)”.

 

banner