Vákár István: Restaurarea castelului Bánffy din Răscruci este un succes deosebit

0

Una dintre cele mai mari realizări ale administrației județene din perspectiva punerii în valoare a patrimoniului istoric este restaurarea castelului Bánffy din Răscruci. Acest castel urmează să devină un centru cultural, a declarat, la Via Cluj TV, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Reședința aristocratică a fost construită în stil ecletic, în secolul a XVIII-lea. Acum, acest castel a fost restaurat printr-o finanțare asumată de Consiliul Județean Cluj din fonduri proprii și din fonduri europene. Centrul cultural va fi gestionat de o structură formată din șase persoane.

Un alt proiect foarte important din anul 2023 a fost modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din județele Cluj și Sălaj, derulat de Compania de Apă Someș. Valoarea acestui proiect depășește 400 de milioane de euro. La finalul proiectului, 99 la sută dintre locuitorii celor două județe vor avea acces la rețeaua de alimentare cu apă potabilă, iar 95 la sută dintre ei la rețeaua de canalizare.

Alte proiecte importante pentru anul 2023 au fost investițiile în unitățile de învățământ din subordinea Consiliului Județean Cluj, mai spune vicepreședintele instituției, Vákár István, prezent în emisiunea România Via Cluj.


banner