Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării – Motivul: imposibilitatea colaborării cu Klaus Iohannis

0

Clujeanul Vasile Dîncu a demisionat azi din funcția de ministru al Apărării Naționale. El și-a postat textul demisiei pe Facebook. Vasile Dîncu menționează drept motiv al demisiei imposibilitatea colaborării cu președintele României, Klaus Iohannis. În condițiile în care senatorul Vasile Dîncu este președintele Consiliului Național al PSD, iar Klaus Iohannis provine din PNL, această demisie marchează un nou apogeu al tensiunilor din coaliția de guvernare.

Ultimele tensiuni au fost provocate tocmai de declarațiile lui Vasile Dîncu. Fostul ministru al Apărării menționa faptul că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia încheierea păcii. Președintele Klaus Iohannis a fost extrem de iritat de aceste declarații.

Iată textul postării lui Vasile Dîncu:

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.
Redau, mai jos, textul integral:
Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.
Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022”.

banner