Vezi unde se pot caza refugiații ucraineni, în spații oferite de Consiliul Județean Cluj

4

Consiliul Județean Cluj a decis să se implice în gestionarea situației refugiaților ucraineni care ajung în țara noastră. Ei pun la dispoziție spații de consiliere, triere, cazare dar și spații speciale pentru sortarea și depozitarea ajutoarelor. 

Astfel, administrația județeană a pus la dispoziție spații de pe platforma Clujana, din Piața 1 Mai. Acolo, există mai multe hale unde se pot depozita cantități mari de ajutoare care se colectează la nivelul județului, precum alimente, haine, articole de igienă.

Pentru consilierea, trierea și informarea refugiaților, Consiliul Județean a pus la dispoziție un spațiu potrivit, la intrarea în Cluj-Napoca, pe strada Traian Vuia, nr. 216.

Pentru copiii și mamele refugiate, Consiliul Județean cu ajutorul D.G.A.S.P.C pune la dispoziție spații de cazare corespunzătoare.

La Aghrieșu, în Cadrul centrului de vârstnici din localitate, sunt disponibile până la 36 de locuri pentru copii. Și în Apahida urmează să fie găzduiți 12 copii, în două case de tip familial.

VEZI ȘI

Serviciu telefonic pentru ajutorul refugiaților, disponibil în ucraineană, română și rusă (viacluj.tv)

IT-iștii români vin în sprijinul refugiaților prin site-ul dopomoha.ro (viacluj.tv)

“Pacea e soluția”, cover după “De ce plâng chitarele”, dedicat războiului din Ucraina (viacluj.tv)

 

 

banner