Viață nouă pentru hainele vechi: ajută refugiații ucraineni

2

JCI Cluj organizează în data de 5 și 6 aprilie Târgul de Primăvară #ReClothing. Acest eveniment este unul caritabil, iar clujenii pot beneficia de shopping dar și de workshop-uri unde pot să își descopere propriul stil. Banii strânși, vor fi folosiți pentru a susține refugiații care ajung în Cluj. Cea mai mare parte din sumă, va fi alocată pentru amenajarea spațiilor educaționale.

#ReClothing se va desfășura la Iulius Mall. Fiecare articol cumpărat de aici, se transformă într-un gest caritabil. Banii strânși vor ajunge la refugiații ucraineni.

“Încă de la începutul războiului căutăm cele mai eficiente metode pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate. Am dus alimente la gară, am trimis articole vestimentare la graniță și dincolo de ea și am dat startul unui demers prin care vrem să facilităm accesul la diferite resurse educaționale. Doar cu ajutorul comunității vom reuși să amenajăm un nou hub, un loc în care cei mici să poată desfășura fel de fel de activități educative și recreative. Așa că îi așteptăm să ni se alăture”, spune Ioana Pîrlea, președinte JCI Cluj.

Pe lângă shopping, la târg, voluntarii au pregătit și workshop-uri în cadrul cărora participanții își pot descoperi propriul stil. Aici, clujenii vor învăța cât și când să cumpere și cum pot alege opțiuni sustenabile.

Proiectul #ReClothing a început ca un pas pentru a diminua risipa din domeniul textil. Industria fashion, este a doua cea mai poluantă din lume. De aceea, în cadrul acestui eveniment, peste 1000 de articole vestimentare vor primi o a doua șansă.

“Ne bucurăm să vedem un răspuns pozitiv din partea comunității: oamenii au fost alături de noi și ne-au donat cantități impresionante de haine. Ne dorim să arătăm tuturor că schimbarea pornește chiar din garderoba lor și vrem să le oferim cadrul necesar în care pot să testeze, la târg. Vom fi aici cu idei, sfaturi și exemple pentru a-i ajuta să facă shopping într-un mod sustenabil și să reducă risipa. În plus, un astfel de eveniment e un prilej de implicare și de a face un gest pentru comunitate”, spune Ovidiu Lădar, membru JCI Cluj.

În prezent, JCI Cluj are peste 45 de membrii care doresc să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor.

Cum vă puteți implica?

Donații prin  Revolut sau BT Pay la 0723476830 sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania

VEZI ȘI

Dorești să angajezi refugiați din Ucraina? Vezi aici ce pași trebuie urmați

ECONOMIE ÎN VREME DE RĂZBOI: IMM-urile din România se declară îngrijorate de războiul din Ucraina