Victorie istorică pentru U-BT Cluj-Napoca

8

Baschetbaliștii antrenați de Mihai Silvășan au obținut primul succes al unei echipe românești în TOP 16 Basketball Champions League (BCL), după ce au învins ieri seară, 25 ianuarie, în deplasare, formația Unicaja Malaga, scor 73-79.  

U-BT Cluj-Napoca înregistrează prima victorie în TOP 16 BCL, la capătul unei partide în care clujenii au demonstrat că pot concura și se pot impune în fața unor adversari mult mai puternici din perspectiva palmaresului.

“O primă jumătate bună, din punctul meu de vedere. Știam că nu am venit să disputăm un meci ușor. Trebuie să fim atenți la fiecare aspect, deoarece, în astfel de partide, cele mai mici detalii fac diferența”, a declarat Mihai Silvășan după finalul primelor două sferturi.

Deși, la pauza meciului, tabela de marcaj indica doar două puncte avans pentru oaspeți, sfertul trei s-a dovedit decisiv pentru clujeni, care s-au desprins la nouă puncte în fața gazdelor. Această diferență nu a putut fi recuperată de formația spaniolă, care, în ciuda eforturilor depuse în ultimul act, a fost învinsă cu șase puncte.

Au punctat, pentru U-BT Cluj-Napoca, următorii jucători: Elijah Stewart (26), Brandon Brown (15), Karel Guzman (10), Stefan Bircevic (8), Dustin Hogue (8), Patrick Richard (8), respectiv Andrija Stipanovic (4). A mai evoluat, pentru clujeni, și Nandor Kuti. De asemenea, Elijah Stewart a fost desemnat MVP-ul partidei.

În etapa următoare din Basketball Champions League, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul câștigătoarei seriei dintre Prometey și Hapoel Jerusalim.

 

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca joacă primul meci în TOP 16 Champions League

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversara în Final Four-ul Cupei României

U-BT Cluj-Napoca obține cea de-a 15-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin