VIDEO Castelul Bánffy din Răscruci, restaurat – Cum arată noul centru cultural

0

Un nou obiectiv turistic de pe harta Clujului a fost inaugurat. Este vorba despre Castelul Bánffy din Răscruci, comuna Bonțida, a cărui construcție datează din anul 1859. Reabilitarea obiectivului a durat mai bine de doi ani. Lucrările au fost finalizate în noiembrie 2023, în urma unei investiții totale de 11,5 milioane de euro.

În anul 1948, castelul a fost naționalizat, iar până în anul 2000 a funcționat ca școală specială. Odată redat circuitului turistic, castelul va putea fi folosit de către diverse organizații, ONG-uri sau entități private, prin închiriere pentru diverse evenimente. Acesta are o capacitate de până la 150 de persoane în interior.

„Au fost depuse actele pentru proiectul de restaurare a acestui castel undeva în 2016-2017. După doi ani și jumătate de muncă putem spune că acesta este realizat. O parte sunt bani europeni, o parte sunt banii clujenilor. Aceste realizări sunt parte a comunității noastre, fiecare clujean are o parte din această investiție”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

VEZI ȘI:

Vákár István: Castelul Bánffy din Răscruci va fi un giuvaer

Vezi cum arată castelul Bánffy din Răscruci, după un an și jumătate de la începerea lucrărilor de reabilitare

Ziua Națională a României, celebrată la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

 

 

banner