VIDEO Momentul în care jucătorul U-BT, Karel Guzman, intră cu o rangă de fier în Sala Polivalentă din Oradea

0

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți baschetbaliști de la U-BT Cluj-Napoca, Karel Guzman, este implicat într-un scandal fără precedent în Liga Națională. În timpul meciului disputat, în deplasare, cu CSM CSU Oradea, pe care clujenii l-au pierdut cu scorul de 82-74, jucătorul campioanei României a sărit la bătaie asupra lui Nikola Markovic și a fost cu greu oprit de colegii de echipă. Ulterior, cubanezul a fost eliminat din joc, însă scenele de violență nu s-au oprit odată ce acesta a părăsit definitiv parchetul.

Unul dintre fanii prezenți în Sala Polivalentă din Oradea a surprins, cu telefonul mobil, momentul în care Guzman a intenționat să șuteze o minge de baschet spre publicul aflat în tribune, însă a fost oprit la timp de Andrija Stipanovic, care, deoarece se confruntă cu o accidentare, nu a evoluat nici în această partidă. Totuși, ceea ce este într-adevăr șocant este faptul că jucătorul cubanez nu a renunțat la răzbunare, a părăsit incinta arenei și a revenit, câteva momente mai târziu, cu o rangă de fier.

După ce reprezentanții clubului clujean au emis un comunicat prin care condamnă acțiunile baschetbalistului și precizează faptul că acesta nu are antecedente de violență, cei ai clubului orădean au emis, la rândul lor, un comunicat prin care au făcut publice mai multe secvențe petrecute în actuala stagiune, care, din punctul lor de vedere, denotă vinovăția lui Karel Guzman.

În ultimul videoclip atașat în comunicatul reprezentanților CSM Oradea, observăm cum camerele de supraveghere au înregistrat momentul în care cubanezul părăsește Sala Polivalentă și revine, câteva momente mai târziu, cu o rangă de fier în mână. Ulterior, chiar dacă a fost și el amenințat, Stipanovic a reușit să își deposedeze colegul de obiectul periculos, iar echipele de jandarmi au venit în urma celor doi baschetbaliști. Întregul material poate fi urmărit mai jos.

Karel Guzman: “Am fost provocat încă dinainte de începerea meciului”

De asemenea, în ziua următoare celor întâmplate, Karel Guzman a publicat, pe pagina personală de Instagram, un mesaj în care a recunoscut faptul că, deși a fost provocat încă din timpul în care se afla la încălzire, comportamentul său a fost inacceptabil și că va suporta orice consecințe pe care clubul din care face parte le va impune în cazul său. Întregul text publicat de jucătorul cubanez poate fi citit AICI.

Au existat și informații conform cărora Jandarmeria Oradea ar fi deschis un dosar penal pentru faptele săvârșite de Karel Guzman, însă, potrivit Baschet.ro, această informație nu este una verificată, deoarece instituția nu are astfel de atribuții. Totuși, rămâne de văzut dacă derby-ul cu CSM Oradea a fost ultimul în care baschetbalistul cubanez a îmbrăcat maioul alb-negrilor.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca, derby-ul care va decide liderul în faza TOP 10 din Liga Națională

Mihai Silvășan, după eșecul de la Badalona: “Sunt mulțumit de felul cum ne-am prezentat”

U-BT Cluj-Napoca cedează duelul cu Joventut Badalona și este eliminată matematic din EuroCup

banner