CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca, derby-ul care va decide liderul în faza TOP 10 din Liga Națională

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni sâmbătă, 18 martie, în deplasare, formația CSM CSU Oradea, în cea de-a cincea etapă din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). După înfrângerea suferită pe terenul spaniolilor de la Joventut Badalona, care i-a adus și eliminarea matematică din EuroCup, campioana României se va concentra doar pe apărarea trofeului național, pe care îl poate cuceri pentru a treia oară consecutiv. 

Atât clujenii, cât și orădenii se află, la momentul actual, pe prima poziție a clasamentului fazei superioare din LNBM. Finalistele sezonului 2020/2021 au un bilanț format din 11 succese, respectiv o singură înfrângere, astfel încât, echipa care va câștiga derby-ul găzduit în Sala Polivalentă din Oradea va dobândi noul statut de lider. În acest sezon, cele două adversare s-au întâlnit o singură dată, însă într-un meci care s-a jucat cu trofeul pe masă.

Este vorba despre marea finală a Cupei României, disputată în Sala Sporturilor din Constanța, pe care alb-negrii au câștigat-o categoric, cu scorul de 78-65, și, astfel, au cucerit cel de-al doilea trofeu pus la bătaie în actuala stagiune. De asemenea, ultimul succes înregistrat de bihoreni în fața rivalei ardelene a avut loc în marea finală a sezonului 2020/2021, pe care clujenii au câștigat-o cu scorul general de 3-2.

Silvășan: “Shepherd va reveni, vedem dacă și Stipanovic sau Guzman”

În partida din Spania, în care elevii săi au fost aproape să recupereze un handicap de 14 puncte și să întoarcă soarta jocului, antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, nu a putut conta pe trei jucători de bază ai echipei. Andrija Stipanovic și Kasey Shepherd au fost accidentați, iar Karel Guzman s-a confruntat cu o răceală care nu i-a permis să evolueze. Totuși, tehnicianul mizează cel puțin pe prezența lui Shepherd în duelul de la Oradea.

“Sunt singur că orădenii vor căuta să își ia revanșa după finala Cupei României. Mergem acolo cu gândul de a juca bine și de a câștiga, indiferent de problemele pe care le avem. Cu siguranță meciul nu va semăna cu cel din Cupa României, deci trebuie să jucăm un baschet de calitate pentru a reuși să învingem. Nu este un meci decisiv, însă cu siguranță cine va câștiga va lua o opțiune serioasă pentru prima poziție. Kasey Shepherd va reveni și vom vedea dacă putem să îi utilizăm pe Stipanović sau Guzman. Sper ca măcar unul dintre ei să fie apt la ora jocului“, a declarat Mihai Silvășan.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 20:15, iar fanii interesați să vadă jocul din tribunele Sălii Polivalente Oradea își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, aceasta va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 3.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, după eșecul de la Badalona: “Sunt mulțumit de felul cum ne-am prezentat”

U-BT Cluj-Napoca cedează duelul cu Joventut Badalona și este eliminată matematic din EuroCup

Mihai Silvășan, despre regula “40% jucători români” – vezi argumentele expuse de antrenorul campioanei României