VIDEO Polițiștii din IPJ Cluj învață să conducă defensiv în misiuni

0

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, cu ajutorul Serviciului de Pregătire Profesională, organizează cursuri săptămânale pentru conducerea defensivă a mașinilor din dotare, în cazul misiunilor. Noțiunile teoretice abordate au fost demonstrate și puse în practică de către participanți.  

În cadrul programului „Conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară”, polițiștii își îmbunătățesc abilitățile de coordonare și monitorizare pentru activitățile operative. Pe lângă ședințele de pregătire fizică, autoapărare, pregătire tactică și tragerea cu armamentul din dotare, sunt necesare și cursuri pentru pregătirea în domeniul conducerii în regim prioritar și defenisv a autospecialelor.

Polițiștii care își desfășoară activitatea preponderent în sectorul operativ au beneficiat de un program de pregătire teoretică și practică. Au fost abordate teme referitoare la participanții la trafic, conducerea autovehiculelor în siguranță, conducerea în regim prioritar, poziția corectă la volan și controlul autoturismului pentru evitarea unor situații periculoase.

Polițiștii, învățați să prevină accidentele rutiere

Prin etapele de practică s-a urmărit deprinderea unor tehnici de conducere defensivă, respectiv pentru anticiparea pericolelor iminente din trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere și conducerea autospecialelor în parametrii optimi de siguranță. Se începe cu pregătirea autovehiculului pentru deplasare, verificare tehnică și inspecție exterioară, respectiv verificare ulei motor, lichid de frână, de răcire și verificarea presiunii pneurilor.

Polițiștii exersează conducerea în regim de siguranță, tehnicile corecte de abordare a virajelor, menținerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgență la limită, precum și exerciții de îndemânare specifice.

VEZI ȘI:

Training pentru polițiștii clujeni, despre siguranța copiilor în mașină

Poliția clujeană, cu ochii pe câinii periculoși sau agresivi

Poliția îi va putea identifica pe românii care dețin criptomonede

banner