VIDEO Sărbătoarea națională de 10 Mai, celebrată în Trenul Regal

0

În data de 10 mai, românii sărbătoresc Ziua Independenței Naționale și încoronarea primului rege al țării. Cu această ocazie, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia au decis să viziteze patru județe ale României. Echipa Via Cluj Tv a avut privilegiul de a călători, alături de Familia Regală, pe traseul Trenului Regal.

Trenul Regal a plecat, la ora 11:00, din Gara Regală Băneasa, în acompaniamentul Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale. Prima oprire a Trenului Regal a avut loc în Gara Ploiești Sud, la ora 12:10. Cea de-a doua oprire a avut loc în Gara Buzău, la ora 13:31, iar a treia în Gara Brăila, la ora 15:24.

Trenul Regal poate fi vizitat de către public

Ultima destinație a Trenului Regal este Gara Galați, unde acesta va ajunge la ora 16:14. În urma sosirii trenului, va avea loc o ceremonie oficială, iar, după încheierea acesteia, Trenul Regal va putea fi vizitat, timp de două ore, de către publicul prezent.

Pe parcursul călătoriei, Familia Regală este însoțită de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Margareta a României, de elevi olimpici și de persoane vârstince sau de copiii beneficiari ai proiectelor umanitare, derulate și patronate de Majestatea Sa.

De asemenea, miercuri, 11 mai, Familia Regală va vizita sediul Crucii Roșii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon, respectiv Combinatul Siderurgic Liberty, din municipiul Galați.

Vineri, 13 mai, Alteța Sa Regală Principesa Sofia va lua parte la concertul regal susținut de Orchestra Națională Radio. Acesta va avea loc la Sala Radio, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

Răzvan V Mustață: Istoria învățământului superior clujean este legată de Marea Unire și de Familia Regală a României

Cum a fost Crăciunul Regal de la Săvârșin

Colindul Regal 2021, exclusiv la Via Cluj TV

banner