VIN ZILE NEGRE: 10 000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 saptămâni CINE FACE AFIRMAȚIA

1

Anunț apocaliptic: 1 milion de romani se vor mai imbolnavi in urmatoarele 2 saptamani dintre care vom depista doar 200,000 de mii
– 10,000 de romani vor fi ucisi de COVID-19 in urmatoarele 2 saptamani dintre care vom depista doar 5,000 mii. Afirmația îi aparține cercetătorului Octavian Jurma.

“Nu va arat aceste cifre ca va ingrozesc ci ca sa va trezesc. Politicienii (Parlament, Guvern, Presedinte) trag de timp cu circul politic si ne ametesc cu minciunile lor populiste in speranta ca vor scapa si din valul 4 fara carantina pentru ca au scapat cu 10,000 de morti pe val si pana acum.

Ei iti spun ca au mai ramas “doar 1-2 saptamani pana la varf”. Dar pentru fiecare saptamana ascendenta mai trebuie sa adugam una descendenta la valori similare. Fiecare saptamana pierduta are consecinte exponential mai grave pentru noi ca societate.

Inmultiti cu 2 tot ce se intampla pana la varf. Aceste valori sunt inevitabile intr-o evolutie nestanjenita a pandemiei”, spune Octavian Jurma.

Cand va fi varful?

Octavian Jurma crede ca este greu de anticipat in acest moment cand va fi atins varful valului 4 – “suntem aproape orbi la aceasta rata de testare”.

“Cel mai probabil este ca vom vedea varful in urmatoarele 2-3 saptamani dar acesta poate fi “vazut” doar in retrospectiva, cand vom avea o saptamana descendenta.

Exista o mica sansa sa depasim varful in aceasta saptamana.

Este indubitabil ca rata de crestere a pandemiei a scazut si ca avem o “rezistenta” in jurul pragului de 20,000 de cazuri pe zi. In acest stadiu al pandemiei, problema nu mai o reprezinta insa maximele saptamanale care sunt plafonate natural de numarul scazut de teste, ci minimele care continua sa creasca mai lent dar sustinut si pun presiune pe plafon.

Desi e posibil ca in aceasta saptamana valorile zilnice se treaca chiar de 19,000 cazuri noi, e putin probabil ca plafonul de 20,000 sa fie strapuns. Prognoza curenta ramane conservator optimista in asteptarea unui varf pana la finalul lunii octombrie si intrarea pe o panta descendenta la inceputul lunii noiembrie.

Din pacate pentru sistemul medical amanarea chiar si cu o saptamana a atingerii varfului este devastatoare. Faptul ca saptamana trecuta nu am atins inca varful inseamna ca urmeaza inca doua saptamani de crestere a numarului de cazuri grave care necesita internare si ATI.

Dar nu mai avem paturi de ATI si paturi cu oxigen in spitale si multi prefecti si alti lideri locali sau cetrali tot placa “avem de toate” si “la noi nu sunt probleme” o pun la televizor. E inutil sa mai facem prognoza oentru inernari si ATI pentru ca necesarul depeste deja cu sute de paturi capacitatea.

Stiu ca saptamana trecuta a parut infernala insa abia din saptamana asta o sa vedem in spitale impactul zilelor cu peste 15,000 de cazuri noi pe zi.

(…) Chiar daca nu ne pasa de ceea ce se intampla in spitale, numarul de decese ne va lovi pe toti. Indiferent ce credem despre pandemie si vaccin sunt prea putini care vor putea nega moartea unui cuoscut.

Moartea este ultimul apel la trezirea din minciuna”, a mai scris Octavian Jurma.