LIBER la vaccinul AstraZeneca: 10 centre noi de vaccinare în județul Cluj

0

Începând de astăzi, 10 februarie, în județul Cluj vor fi operaționale alte 10 centre de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu vaccinul de la Astra Zeneca, a informat Prefectura Cluj. Acestea fac parte din cele 180 de fluxuri care urmează să fie deschise la nivel național.

În acest moment, se lucreaza la nivelul platformei de programare pentru activarea centrelor pentru întreaga țară, a declarat subprefectul de Cluj, Irina Munteanu.

Ulterior, ea a revenit cu informația că vor fi 60 locuri pe flux de vaccinare pe zi.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 fluxuri separate dispuse la Școala Generală „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca, la fel câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu.

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de astăzi și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.