Voiculescu: Sănătatea e un sat fără câini, mi se pare trist că un ONG renovează o maternitate la Cluj

0

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat la Cluj că e ”sat fără câini situația din Sănătate”. El a făcut acest comentariu în contextul în care partidul al cărui vicepreședinte este, USR, a lansat, astăzi, la Cluj proiectul de construire a unei maternități noi în oraș. În același timp, se declară trist că statul nu rezolvă lucruri banale, cum ar fi renovarea unei maternități de stat, care funcționează de 100 de ani la Cluj. El a făcut referire la Clinica Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj, care urmează să fie renovată din bani privați.

Vezi întreaga conferință de presă în video-ul de mai jos:

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care consilierul local USR Adriana Cristian și consilierul județean al aceluiași partid, Mihai Florin Iepure, au lansat proiectul de hotărâre privind realizarea unei noi maternități la Cluj-Napoca, printr-o colaborare dintre Consiliul Județean și Consiliul local Cluj-Napoca. Aceasta în condițiile în care cele două maternități de stat din municipiu au fost construite cu mai mult de 100 de ani în urmă și care, deși au mai fost renovate în trecut, nu respectă circuitele funcționale, ceea ce crește riscul apariției infecțiilor asociate asistenței medicale.

Studiul de fezabilitate al acestei maternități noi este estimat la 8 330 mii de lei.

Noua maternitate va fi concepută după principii ale medicinei moderne, în așa fel încât să permită și participarea tatălui la naștere, să asigure condițiile pentru ”nașteri blânde”, cu apă, lumini muzică, pentru un confort psihic al părinților, ar urma să aibă săli de curs pentru mame, a precizat consilierul local Adriana Cristian. ”Toate acestea sunt menite să nu mai căutăm respectul în clinicile private”, a precizat consilierul local.

În cele două secții de maternitate de stat din Cluj-Napoca se nasc, anual, mai mult de 4000 de copii.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a mai criticat și practica unor medici care lucrează și la stat și la privat. ”Dacă nimerești la spital după ora 11, nu mai găsești niciun profesor, sunt în altă parte, pleacă la clinicile private”. Voiculescu a declarat că militează măcar pentru respectarea programului de la stat, dacă nu pentru o separate clară între medicii care activează la stat și cei la privat.

CITEȘTE ȘI:

Investiții de 500 000 de euro, la Clinca de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

banner