Vrei să îți învingi frica de păianjeni? Vezi expoziția de tarantule din Iulius Mall

3

O expoziție de tarantule vii este organizată în Iulius Mall din Cluj-Napoca, în perioada 4-13 februarie. 36 de specii din întreaga lume pot fi văzute în spațiul amenajat de către echipa proiectului The TaranTerra Project

Inițiativa organizatorilor are scopul de a arăta oamenilor atât aspectul deosebit al acestor vietăți, cât și utilitatea lor în ecosistemele din care fac parte. Expoziția este aranjată în așa fel încât să creeze atmosfera specifică habitatului natural al tarantulelor.

Pe lângă coloritul dorsal divers ale acestora, privitorii pot observa comportamentul tarantulelor în propriul decor.

De unde provine numele de tarantulă?

Numele de tarantulă a fost atribuit acestei arahnide (clasa din care fac parte și păianjenii), pentru prima dată, în orașul Taranto, aflat în sudul Italiei. Legenda spune că în acel loc trăia o specie mică de paianjen, a cărui mușcătură era fatală pentru populație.

Conform legendei, singura modalitate de salvare era ca cel mușcat de păianjen să danseze până la epuizare, pentru ca veninul să fie eliminat prin transpirație. Astfel, a apărut și renumele dansului popular, cunoscut și astăzi, Tarantella.

Cei care vor să aleagă miturile și legendele de realitatea despre tarantule sunt așteptați la expoziția care este deschisă vizitatorilor, zilnic, la parterul Iulius Mall, în zona magazinului Zara, în intervalul orar 10:00-22:00.

VEZI ȘI:

TOP 10 comentarii despre garsoniera de 11 mp din Cluj

Suitcase Magazine a inclus Clujul pe lista celor mai frumoase nouă orașe ale artei din lume

Alin Tișe: Consiliul Județean are în derulare 26 de proiecte europene

banner