Vrei să te faci pilot de avion/elicoper, inginer spațial sau controlor de trafic aerian? – află cum

0

Au început admiterile pentru Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti, respectiv Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne organizează activitatea de recrutare a candidaţilor în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, pentru sesiunea de admitere 2023, au fost alocate următoarele locuri:

Învăţământ superior (ofiţeri), studii universitare de licenţă, cu frecvenţă

Facultatea de Management Aeronautic din cadrul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, domeniul de licență Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, cu durata studiilor trei sau patru ani:

  • Pentru specializarea militară Management aeronautic – Aviaţie piloţi (elicopter sau avion) sunt disponibile opt locuri
  • Specializarea Managementul traficului aerian – Aviație nenaviganți sau Controlor Trafic Aerian – patru locuri
  • Specializarea Meteorologie, din cadrul Managementului traficului aerian – un loc

Facultatea de Aeronave şi Autovehicule Militare din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” Bucureşti, cu durata studiilor de patru ani și domeniul de licență Inginerie spațială:

  • Specializarea militară Aeronave și motoare de aviație – patru locuri
  • Specializarea Echipamente şi instalaţii de aviaţie – trei locuri

Învăţământ postliceal (maiştri militari), cu frecvenţă, durata studiilor 2 ani

La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”-Boboc sunt disponibile locuri la următoarele specializări:

  • Aeronave şi motoare de aviaţie – opt locuri
  • Electromecanică şi automatizare de bord de aviaţie – 15 locuri
  • Radioelectronică de bord de aviaţie – cinci locuri

Cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, pot fi depuse până la data de 19 mai 2023.

Cererea va fi completată de către candidat în mod lizibil, va fi semnată şi depusă la unitatea de recrutare, însoţită de: curriculum-vitae (CV), copia cărţii de identitate, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, precum şi consimţământul informat. Dosarele de candidat pot fi depuse până la data de 26 iunie 2023.

Candidaţii din judeţul Cluj care doresc să se înscrie la aceste forme de învăţământ se vor prezenta pentru recrutare la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj, situat pe strada Năvodari, nr. 15.

VEZI ȘI:

44 de persoane salvate în aprilie, de către angajații Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca

Peste 130 de misiuni aviatice au fost executate de piloții clujeni în primele trei luni din 2023

Au început înscrierile pentru examenul de admitere în poliție și administrația penitenciară – Află câte locuri sunt disponibile