Vrei să te vaccinezi? Weekendul acesta o poți face fără programare, doar cu buletinul

0

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” organizează între 14 și 17 mai un maraton al vaccinării, la Sala Polivalentă BT Arena. Acțiunea de mare amploare (600 de voluntari sunt implicați) este dedicată celor care doresc să se vaccineze, dar nu doresc să mai aștepte programarea. Orice persoană cu vârsta de peste 16 ani se poate prezenta cu buletinul la Sala Polivalentă, în acest weekend. Află mai multe despre cum este organizat Maratonul vaccinării de la Cluj de la rectorul UMF, prof. dr. Anca Buzoianu, invitată la emisiunea România via Cluj de la Via Cluj TV.

Peste 600 de voluntari s-au mobilizat pentru organizarea Maratonului vaccinării de la Cluj, alături de autorități.

”Ne dorim cât mai multe persoane din Cluj, din orașele și comunele județului sau chiar, de ce nu, din județele limitrofe să participe, pentru că efortul acesta al nostru comun îl facem cu toții pentru binele comunității”, a declarat rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu.

Cum se procedează?

Vor fi organizate 20 de fluxuri de vaccinare, care vor beneficia atât de asistenți medicali, cât și de medici de la ATI și Urgențe.

”Noi am organizat fluxurile de vaccinare de așa manieră din momentul în care intră este preluat de un student sau rezident care parcurge tot traseul vaccinării împreună cu pacientul și îl însoțește până la ieșire, inclusiv când stă în perioada de supraveghere, timp de 15 minute. Estimăm că totul durează 25-30 de minute maxim”, a precizat rectorul UMF Cluj.

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze. Nu va fi necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena.

Accesul în centrul de vaccinare, care va funcționa în holul de la etajul I al Sălii Polivalente BT Arena, se va face prin intrarea dinspre stadionul Cluj Arena.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj și spitalele universitare din Cluj-Napoca.