Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită la Cluj-Napoca – vezi programul

1

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), împeună cu bisericile și alte instituții maghiare din Cluj, organizează marți, 15 martie, o procesiune prin centrul municipiului, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Aceasta va include o slujbă religioasă, depuneri de coroane și momente comemorative.  

Procesiunea va începe la ora 10:00, când participanții vor porni din fața Institutului Teologic Protestant, aflat în piața Avram Iancu, spre Biserica Romano-Catolică “Sf. Mihail” din Piața Unirii, unde va avea loc ceremonia religioasă. Ulterior, aceștia se vor îndrepta spre str. Avram Iancu, pentru depunerea de coroane de flori la plăcuța comemorativă de pe fostul hotel “Biasini”, în incinta căruia a fost cazat, în 1848, poetul revoluționar maghiar, Petöfi Sándor.

De la ora 17:00, tinerii vor pregăti un spectacol muzical de poezie în memoria evenimentelor din 15 martie, unde vor prezenta și cea mai mare Kokárda din lume, realizată cu mâinile lor. La ora 18:15, este programată o conversație comemorativă cu Levente Benkő, redactor-șef al Revistei Culturale, în perioada 1948-1990, pe tema “Transilvania în lumina revoluțiilor noastre”.

Evenimentul se va încheia cu un concert festiv al Orchestrei Filarmonice Naționale Maghiare. Acesta va începe la ora 19:00. Mai multe detalii despre Ziua Maghiarilor de Pretutindeni din Cluj pot fi regăsite pe pagina de facebook a evenimentului.

VEZI ȘI:

Rectorul UMF Cluj Anca Buzoianu: În lumea științei, femeile pot avea cariere fantastice

Aglomerație la Pașapoarte Cluj – platforma de programare a picat temporar

România, țara plagiatorilor amnistiați? Vezi ce spune Emilia Șercan

banner