Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Externe

0

Ministerul Afacerilor Externe organizează vineri, 1 septembrie 2023, o nouă ediție a Zilei Porților Deschise, marcând astfel Ziua Diplomației Române și contribuția Corpului Diplomatic și Consular la dezvoltarea României şi la promovarea intereselor statului român în plan internațional.

Cu această ocazie, clădirea centrală a Ministerului va fi deschisă publicului larg, care va avea oportunitatea să parcurgă un tur ghidat, având ca repere:

  • elementele expoziționale amplasate în holul de la intrarea în sediul Ministerului și în Sala “Grigore Gafencu” (documente și obiecte diplomatice de arhivă, o expoziție dedicată costumului diplomatic, o secțiune dedicată Anului Cantemir);
  • zona dedicată fotografiilor oficiale, galeria portretelor miniștrilor de externe ai României;
  • Sala Hărților “Mihnea Constantinescu” și Salonul “Nicolae Titulescu”, care vor fi amenajate astfel încât cei prezenți să se familiarizeze cu modul de desfășurare a evenimentelor specifice activității diplomatice: ședințe ale celulelor de criză, primiri ale oficialilor străini, consultări politice, prânzuri și dineuri de lucru, negocieri, semnări de documente. Totodată, salonul “Nicolae Titulescu” găzduiește biroul marelui diplomat român.

La fel ca și la ediția 2022 a Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor avea acces și în sediul Centrului de instruire pentru personalul consular (aflat în str. Daniel Constantin nr. 17), unde vor fi prezentate serviciile și procedurile consulare derulate la nivelul unei misiuni diplomatice și ale unui oficiu consular.

Cum se desfășoară evenimentul?

La data de 1 septembrie 2023, accesul publicului va fi permis în intervalul orar 12:30 – 17:00, iar vizitatorii vor avea parte (din jumătate în jumătate de oră) de un tur ghidat al sediului MAE, cu evidențierea elementelor istorice și a unora dintre personalitățile care au marcat activitatea diplomatică română.

Intrarea în sediul central al Ministerului Afacerilor Externe se face, pe bază de programare, începând cu ora 12:30, la intrarea principală din Aleea Alexandru nr. 31, sector 1. Filmatul și fotografiatul în incintele vizitate este permis. Persoanele interesate sunt rugate să acceseze formularul de la acest link, pentru a-și programa vizita. Persoanele care se programează pentru tur trebuie să aibă actul de identitate asupra lor când se prezintă la sediul MAE.

VEZI ȘI:

Ministerul Educației: A fost publicată structura anului școlar 2023-2024 – Elevii vor avea 5 vacanțe

Ministerul Digitalizării: Recomandăm dezinstalarea și interzicea TikTok pe telefoanele de serviciu

Programarea online pentru paşapoarte, disponibilă pe platforma HUB a Ministerului Afacerilor Interne

banner