20 de artiști participă la programul Cluj în Rezidență

0

Centrul Cultural Clujean anunță cei 20 de artiști selectați în programul pilot Cluj în Rezidență, menit să stimuleze creația artistică locală și să crească capacitatea acestui sector. Cluj în Rezidență este gândit pentru a susține artiștii contemporani clujeni prin oferirea de oportunități de exprimare liberă. Astfel, aceștia se pot apleca spre teme care le sunt deja de interes și să ofere sprijin pentru ca aceștia să se concentreze în primul rând pe practica lor artistică.

Bugetul total oferit este de 200.000 de lei pentru 20 de artiști activi în domeniile: arte vizuale, arte digitale și new media, muzică și arte sonore, dans și performance, literatură și teatru. Din cele 113 înscrieri, juriul a ales să finanțeze 20 de inițiative. Au fost apreciate calitatea și diversitatea demersurilor artistice prezentate și interesul mare pentru program. Artiștii selectați sunt:

Panna Adorjáni * Daniel Aga * Alina Andrei * Stefano Calligaro * Noémi Dósa * Oana Hodade * Ioana Hogman * Dominik Iabloncic * Ovidiu Leuce * Mihai Iepure-Górski * Lucian Ioan Indrei * Mihai Mateiu * Lucia Mărneanu * Alex Moldovan * Alexandra-Maria Mocan * Oana Mureșan * Ioana Pop & Daniela Groza * ​​Bogdan Octav Racolța * Alin Tănasă * Matei Toșa

Rezidența va avea loc pe durata a două luni pentru a realiza noi concepte sau lucrări artistice, precum și pentru a încuraja conectarea artiștilor cu publicul clujean. Programul pilot Cluj în Rezidență se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie cu un eveniment public de prezentare a parcursului rezidenților.

VEZI ȘI:

„Nunta lui Figaro” deschide stagiunea Operei din Cluj – Mai mulți artiști tineri contribuie la realizarea spectacolului

Aniversare FSEGA: 145 de ani de învățământ economic superior în Cluj

Protest al organizatorilor de festivaluri și alte evenimente culturale împotriva creșterii TVA de la 5 la 19%

 

 

 

banner