5 iunie-Ziua Învățătorului, liberă pentru elevi și profesori

0

Miercuri, 5 iunie 2024 a fost declarată zi liberă la nivel național pentru elevi și profesori. Ziua Învățătorului este astfel marcată în toată țara. Orele care ar fi fost desfășurate în mod normal nu vor fi recuperate.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe data de 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr. Acesta este întemeietorul învăţământului românesc modern, conform Edupedu.
În ceea ce privește structura anului școlar, cursurile se încheie pe 21 iunie 2024. Astfel, au mai rămas aproximativ patru săptămâni până la vacanța de vară. Elevii de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat pe data de 1 iulie 2024.
Ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre noutățile pentru profesori și ceilalți angajați  din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministra Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

Vezi și:

Când îți poți înscrie copilul la școală? Află calendarul stabilit de Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Atenție părinți! ISJC anunță perioada în care vor avea loc înscrierile la creșă și grădiniță

banner