96 de clujeni infectați cu coronavirus

0
FOTO: captura France 24

96 persoane au fost până în acest moment depistate pozitiv cu Covid-19 în județul Cluj și sunt internate în spitale din municipiul Cluj-Napoca, informează Prefectura Cluj.

558 de persoane se află în carantină, 1.471 sunt în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 634.045 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

În urma situației înregistrate ieri la aeroportul din Cluj-Napoca, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

131 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 10 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare. Peste 180 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), mai precizează Prefectura Cluj.

banner